Haurun otteluennakko: Edessä armoton Cup-vääntö

Heinäpäässä todistetaan pitkänperjantain passiota, kun Villan Pojat kohtaa Suomen Cupin toisella kierroksella Haukiputaan Pallon. Kyseessä on ehdottomasti yksi seurahistorian isoimmista otteluista punaisille, onhan kyseessä vasta kolmas kerta, kun vastaan astelee ylemmän sarjatason joukkue. HauPa/2 on tuttu vastus Pojille, mutta edustusjoukkuetta vastaan kohtaaminen on ensimmäinen.

Cupin ensimmäisellä kierroksella Villan Pojat kellisti OuJK:n toisen jakson vahvalla esityksellä lukemin 3–1. Villan maaleista vastasivat Teemu Mattila, Hicham Bouhia ja Tuomas Heliste. HauPa kukisti maalirikkaassa ottelussa FC Santa Clausin 4–2. Huomisen ottelun voittaja jatkaa kolmannelle kierrokselle, jossa arpa voi heittää vastaan ison kalan mahdollisesti jopa pääsarjatasolta.

Pääseekö Cup-junalla Raaheen?

Haukiputaan Pallo tunnetaan pohjoisessa vahvaa juniorityötä tekevänä kasvattajaseurana ja edustusjoukkue on Kolmosen kestomenestyjä. Yleensä tasaisen varmoja kärkipään sijoituksia kellottanut HauPa oli kuitenkin viime kaudella poikkeuksellisen alavireinen. Sijoitus Kolmosessa oli kolmanneksi viimeinen ja voittoja keltavihreitä värejä tunnustava nippu nappasi ainoastaan kolme kahdeksastatoista ottelusta.

Tuloksellisesti huonosta viime kaudesta huolimatta HauPa on äärimmäisen kova vastustaja Villan Pojille. Keltapaidassa on totuttu näkemään kaudesta toiseen laadukkaat vakiokasvot, kuten Harri Karvonen, Miikka Paldan, Ilari Nikula ja Aleksi Autioniemi. Tälle kaudelle myös valmennusvastuu on siirtynyt Erkki ”Emppu” Paanasen ja Villan Pojistakin tutun Jani Paanasen harteilta triolle Karvonen-Paldan-Nikula.

Perjantain ottelussa Pojilla on lähtökohtaisesti vain voitettavaa. Keltavihreältä vierasjoukkueelta löytyy kokemusta ja osaamista aina valtakunnallisista sarjoista saakka.

Punapaitaisella kotijoukkueella on kevään aikana muodostunut hyvä kilpailutilanne, jossa jokaiselle pelipaikalle löytyy leveyttä. Joka viikko Villan Pojatkaan ei ole kansallisessa levityksessä, joten jos pitkäperjantaina ei punapaita syty liekkeihin HauPan isäntänä, niin tuskin sitten ikinä.

Agentti Kleemolan arvio

Villan Poikien kokoonpanossa on jälleen myös uusia vahvistuksia. Pitkien neuvottelujen tuloksena joukkueeseen on saatu niin mystisiä hahmoja, ettei valokuvia heistä löydy edes suojelupoliisin arkistoista, saati Villan viestintäosastolta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä, aiempi tuotantotiimi sen sijaan kulkee huomenna Golgatalle ristejään kantaen. Paikallisista tanssiravintoloista kuultujen tietojen mukaan Agentti Kleemolan bahamalaiselle pankkitilille on hiljattain siirtynyt kuusinumeroinen rahasumma televisiointituloja.

Villan Pojat – HauPa perjantaina 7.4. klo 13 Heinäpään Pallohalli ja Ruutu