Haurun otteluennakko: Edessä kauden ensimmäinen vierasreissu

Huomenna Villan Pojat matkaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraskentälle. Karavaani suuntaa Haukiputaalle, jossa vastassa on Haukiputaan Pallon kakkosjoukkue. Joukkueet kohtasivat viime kaudella kerran, tuolloin Villa oli Pateniemessä parempi Tommi Wellingin ja Teemu Mattilan maaleilla. Huhtikuussa HauPa:n edustus kaatoi punaiset Suomen Cupissa tiukan taiston jälkeen 4–3.

Sarjassa sijalla viisi majaileva HauPa/2 on hävinnyt Kurenpojille, pelannut FC Raahen kanssa tasan ja Villan tapaan voittanut Pulewardin ja Tornion Tarmon. Helpohkosti alkanut sarja on tuottanut pisteitä, mutta kärkikastiin joukkuetta ei poppamiesten ja muiden ennustajien toimesta ole povattu. Nuoreen voimaan luottava keltavihreiden kakkosjoukkue menetti muutaman runkopelaajan ja valmennuksesta Jani Paanasen täksi kaudeksi Kemiin.

Vaadin erityisvartiointia ihailemalleni Ari-Pekka Mansikkamäelle, joka taisteli kanssani Vitosen maalikuninkuudesta kaudella 2012. Toivon edelleen hänen heräävän joka aamu siihen, että kahvimaito on loppu. Kymmenen muuta vastustajaa tehköön mitä haluavat.

Agentti Kleemolan arvio

Maalitykkejä ei puttaalaisten riveistä toistaiseksi ole löytynyt, sillä joukkue on osunut neljässä ottelussa vain neljästi eikä yksikään pelaaja ole tehnyt kahta maalia. Villan Pojilla maalintekijöitä löytyy jo kymmenen pelaajan verran. Mielenkiintoisena tilastofaktana Pojilla on jo nyt kasassa 17 maalia, eli saman verran kuin viime kaudella alkusarjan jälkeen. Maalintekijöitä on jo enemmän kuin viime kaudella ja sisäisen maalipörssin ykkönen Mikael Väyrynen on tehnyt yhden maalin enemmän kuin viime kauden pörssin voittaneet pelaajat.

Villan Poikien materiaali on kuin taikaiskusta kaventunut ensimmäiseen oikeaan vieraspeliin. Pienistä kokoonpanomurheista huolimatta jalkeille saadaan iskukykyinen miehistö. Edellisen pelin hienostunut, mutta jokseenkin epäonnistunut yritys hivellä palloa puolustuksessa on oletettavasti unohdettu ja eteenpäin mennään jälleen brutaalin päättäväisesti. Miksi uusiutua, jos hallitsee lajinsa vaivatta? Tämä kysymys esitetään huomenna Haukiputaan lisäksi Cannesissa, kun Kuolleet lehdet -elokuva palkittaneen Kultaisella palmulla.

HauPa/2 – Villan Pojat lauantaina 27.5. klo 16.30 Länsituulen tekonurmi