Haurun otteluennakko: Joulu kahdesti vuodessa Pateniemessä

Viiden ottelun mittainen ylempi loppusarja polkaistaan käyntiin huomenna. Joukkueen raahelaisheimon mieliksi lauantaina mennään Samuli Putron sanoin aamuisin, kun FC Santa Claus Juniorit saapuu Patelaan jo toistamiseen.

Kauden ensimmäinen keskinäinen meni lukemien valossa selvästi Pojille, mutta etenkin ottelun avausjaksolla FC SCJ pisti Villan erittäin ahtaalle. Tuon kohtaamisen jälkeen Santa on ollut kelpo vireessä voittaen seitsemästä pelistä viisi. Villan Poikien alkusarja päättyi samalla saldolla. Pukkien Aapo Pähti on ollut hurjassa maalivireessä edellisen kohtaamisen jälkeen, viimeiseen kuuteen peliin verkko on heilunut peräti kahdeksan kertaa.

Poikain voittoputki on jo neljän ottelun mittainen ja vähäisintäkään aikomusta sen katkaisuun ei huomenna ole. Ennakkosuosikin asema on tällä kaudella sopinut punavalkoisille, onhan jokainen etukäteen heikommaksi laskettu joukkue kyetty kaatamaan. Minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei kuitenkaan ole vieläkään varaa.

Vaikka joukkuehenki on korkealla ja lähdemme luottavaisina yläloppusarjaan, tiedämme että haasteet kasvavat. Tulemme keskittymään erityisesti puolustuspelaamisen hiomiseen ja hyökkäyspelin tehokkuuden kasvattamiseen, sillä vastustajien taso nousee ja odotamme huomattavasti vaikeampia pelejä nyt ylemmässä loppusarjassa.

Tehtyjen ja päästettyjen maalien keskiarvoon voidaan olla ihan tyytyväisiä, mutta muutamilla muutoksilla saadaan varmasti vietyä niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamistakin parempaan suuntaan. Pallon kanssa meidän pitää luoda enemmän uhkaa, kun saadaan vietyä pelin painopiste vastustajan kenttäpuoliskolle, ja negatiiviset tilanteenvaihdot sekä oman boksin puolustaminen pitää hoitaa paremmin.

Syksyn peleistä yksikään ei tule olemaan tylsää jalkapalloa, joten ei muuta kuin tervetuloa katsomaan ja jännittämään paikan päälle, mitä vain voi vielä tapahtua eikä nousijajoukkuetta olla vielä kuulutettu.

Valmentaja Niko Tikkanen

Villan Poikien joukkueessa on tapahtunut muutamia muutoksia. Kolme ottelua punaisissa pelannut Jussi Linnaluoto palasi Pulewardiin. Loppusarjan kynnyksellä joukkueeseen on saatu myös kaksi kovan kaliiberin vahvistusta. 23-vuotias kemiläistaustainen Sami Turunen seuraa isoveljensä jälkiä punapaitaan tuoden mukanaan raudanlujaa laatua. 56 ottelua Kolmosessa pelannut vikkeläjalkainen Turunen viihtyy kentällä parhaiten laitakaistoilla.

Muutaman vuoden Turusta nuorempi Tervarit-kasvatti Kasperi Matinlauri on hänkin tahkonnut 23 ottelua Kolmosta. Laitapuolustaja Matinlauri pelasi jo junnuvuosinaan nykyisten Poikien Topias Mesilaakson ja Eerotapio Sormusen kanssa samoissa joukkueissa. Pyöripä taitureiden tiellä aikoinaan joku Liimattakin.

Villan Pojat – FC Santa Claus lauantaina 19.8. klo 11.30 Pateniemen tekonurmi