Haurun otteluennakko: Kausi käyntiin Pateniemen illassa

Talvi on lämmitelty saunaa ja lätkitty korttia, mutta nyt odotus on ohi. Pohjoisen Nelonen vuosimallia 2023 alkaa Villan Poikien osalta huomenna, kun Patelan pyhättöön saapuu vastustajaksi Tornion Tarmo. Kyseessä on ensimmäinen alkusarjan kuudesta kotiottelusta.

Kahden menestyskauden jälkeen Tornion Tarmon viime sesonki oli vaikea, mutta joukkue äityi hurjaan vireeseen ja vältti putoamispeikon. Lopulta Tarmo nappasi alemman loppusarjan kärkipaikan, eli sarjan seitsemännen sijan. Loppusarjat sisältävä sarjajärjestelmä mahdollisti erikoisuuden, jossa Pojat sijoittuivat kuudenneksi, vaikka keräsi lopulta vähemmän pisteitä kuin Tarmo. Entisiä tarmokkaita Villan Poikien listoilta löytyy Verner Jannén ja Tuomas Turusen muodossa.

Sinipaitojen sisäisen maalipörssin voitti Pauli Sammallahti kuudella osumalla. Poikien pörssissä jaettu ykkössija irtosi Teemu Mattilalle ja Ville Määtälle vain viidellä maalilla, ja joukkueet olivatkin koko sarjan tehottomimpia. Tänä vuonna ainakin punaiset aikovat omaa maalisaldoaan kohentaa railakkaasti.

Viime kauden pörssikärjellä jälleen maalit mielessä?

Villan Poikien teesit ovat kaikkien tiedossa: tavoite on Kolmonen. Kaikki paineet ottelussa ovat täten Poikien harteilla, ja ToTa pääsee haastamaan punaisia jokseenkin vapautuneesti. Nyt on aika vastata koviin puheisiin teoilla.

Jos Tarmolle hävitään Patelassa kaikki perhesuhteita Tornioon omaavat pelaajat suljetaan ulos saunaillasta. Ainoa oikea nuuska on Ettanin löysä.

Agentti Kleemolan arvio

Chijoke Festus saa valita miehistönsä kauden avauskoitokseen laajasta valikoimasta. Käytettävissä on peräti 20 nimeä, joista kahden kohtalona on ennenaikainen vapun aloittaminen katsomon puolella. Talvikaudella joukkueen kokoonpano ja käytetyt ryhmitykset vaihtelivat pelistä toiseen, joten pelillisiä kysymysmerkkejä on ilmassa kauden kynnyksellä.

Tämän päivän valmistavat harjoitukset peruttiin lumisateen vuoksi, olisihan kaikki tänään urakoitu ollut vanhoilta kaakeilta pelistä pois huomenna. ToTa on voittanut Villan Pojat vain kerran kuudessa kohtaamisessa, joten kaikki merkit puhuvat sen puolesta, ettei punaisten pidä liikaa rehkiä kauden avausottelun alla.

Villan Pojat – ToTa lauantaina 29.4. klo 18.30 Pateniemen tekonurmi