Haurun otteluennakko: Kiivas kärkikamppailu odottaa Villan Poikia

Villan Poikien kausi on alkanut erinomaisilla otteilla ja laajaa pelaajamateriaalia on saatu hyödynnettyä hyvin. Iloa ja onnea, maalien hurmaa. Nyt kaikki tämä kuitenkin punnitaan ihan aikuisten oikeasti, kun Pateniemeen saapuu kovan kaliiberin vastustaja. Viime kaudella ei kärkipään joukkueilta irronnut kuin yksittäisiä tasuripisteitä, joten tähän on saatava parannus, jos noususta aiotaan Poikain leirissä haaveilla. 

KaPa eli Kajaanin Palloilijat on perinteinen kainuulaisseura, joka nähtiin vuonna 1953 pääsarjatasolla asti. Vielä 2000-luvun alussa KaPa pelasi Kakkosessa, mutta tippui sittemmin piirisarjatasolle ja fuusioitui lopulta FC Tarmon kanssa AC Kajaaniksi. Junioritoimintaan keskittynyt KaPa palasi aikuisten tasolla jalkapallokartalle Vitoseen viime kaudella.

”Kolme plus seiskahan on kymmenen.”

Kausi Vitosessa oli enimmäkseen näytösluontoista dominointia, joskin pari kyykkäystäkin nähtiin. Seuran puuhamies Arvo Toivainen on huudellut sijoittavansa joukkueeseen suuria summia tälläkin kaudella, joka on aiheuttanut pahaa mieltä kilpailijoissa. Tuskin Suomen jalkapallossa kuitenkaan liikaa rahaa vielä pyörii, joten Poikien hurjat kannattajamassat jättäkööt sohvakeisari Arpalle varatut mädät omenat odottamaan ensi kauden OPS-kohtaamisia.

KaPa on aloittanut kautensa odotetun vahvasti. Kotiavauksessa nöyrtyi Kurenpojat 5–2 ja vieraskentällä kaatui ToTa 5–0. Villan Pojat majailee sarjakärjessa maalieron turvin KaPa:n edellä. ToTa kaatui Poikien käsittelyssä samoin viiden osuman voittoluvuin ja Puleward City peräti 6–0. Ykköstäkin muutaman kauden pelannut brassi Thiago Trindade on osunut sarjassa jo vaatimattomat viisi kertaa kajaanilaisille. Villan paras maalari on kahdessa pelissä kolmesti osunut Mikael Väyrynen.

Hessu Havana muistaa Kajaanin Palloilijat Suomensarjan kestomenestyjänä nuoruudestaan 60-luvulta, joten vastustajalla on valtavat ennakkosuosikin paineet. Tiukkaa puolustusta ja joukkuepeliä, ynnä muuta lätinää terävien ulkomaan apujen saamisesta kiinni. Näillä opeilla menestys on taattu.

Emme lähde kilpailemaan rahalla (koska olemme köyhiä), vaan sydämellä ja työväenluokan asenteella. Viikon jokaisten harjoitusten päätteeksi on katsottu Kaurismäen Varjoja paratiisissa. Olen myös kasvattanut itselleni muhkeat viikset, jotta muistuttaisin Matti Pellonpäätä. Kaikki on valmista suureen koitokseen.

Agentti Kleemolan arvio

Ei liene enää edes maininnan arvoista, että Villan Pojilla on ottelussa jalkeilla täysi kokoonpano. Toivon mukaan sama linja pitää myös syksyn sateisiin reissupeleihin lähdettäessä. Muutamia yllätyksiäkin huomisen miehistöön sisältynee. Ilmassa on suuren urheilujuhlan pukukopin tuoksua.

Villan Pojat – KaPa sunnuntaina 14.5. klo 16.30 Pateniemen tekonurmi