Haurun otteluennakko: Poikien tavoitteena paluu voittojen tielle

Villan Pojat palaa huomenna Pateniemen hornankattilaan pesemään kasvonsa viikko sitten nähdyn häpäisynäytelmän jäljiltä. Lisää suolaa Poikain avohaavoihin pyrkii tällä kertaa heittämään FC Santa Claus Juniorit. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat kaudelta 2019, tuolloin Oulussa päädyttiin tasapeliin ja Rovaniemeltä Villa haki voiton. Noissa otteluissa Miikka Koivuniemi onnistui maalinteossa peräti neljästi.

Joulupukin oma seura on takavuosina totuttu näkemään lähinnä Kakkosessa ja Kolmosessa, parhaimmillaan jopa Ykkösen porteilla. Talousvaikeuksien jälkeen uusiutuneet pukin pikku apulaiset ovat sittemmin keskittyneet junioritoimintaan, josta seuran nykyinen nimikin kertoo. Viime kaudella Vitosen pohjoisimmassa lohkossa toiseksi sijoittunut FC SCJ ei lähtenyt saunomaan nousua, vaan se saatiin sievässä paketissa kuusen alle.

Santan sarjakausi Nelosessa on alkanut vahvasti. Avausottelussa kaatui Puleward City Oulussa lukemin 2–1. Kotikentällä Rovaniemen Saarenkylässä on vietetty maalijuhlia, kun KTU:n kanssa pisteet tasattiin maalein 3–3 ja viime kauden sarjavoittaja Kainuun Ärjy ryösti niukasti vieraspisteet luvuin 3–2. Pukkien Zaid Abuhamda on tekaissu peräti neljä maalia kolmeen otteluun.

Meillä ei joulupukkiin uskottu edes lapsena Raahessa, kun lahjaksi saatiin puhelinluettelo ja palasaippua. Pojat hyökkäävät partanaaman kätyrien kimppuun kuin lauma nälkäisiä susia. Tikkanen on parempi kuin Mourinho. Siinä kaikki.

Agentti Kleemolan arvio

Kotijoukkueen riveistä on jälleen pois liuta pelaajia monenkirjavien tekosyiden kera, kuten esimerkiksi lapsen syntymän. Pelaajaringistä löytynee kuitenkin riittävästi todellisia ammattilaisia hyvän yksitoistikon ja myös kelvollisen vilttiketjun muodostamiseen. Joukkueen pääkäskyttäjänä toimii ensimmäistä kertaa nuori valmentajanero Niko Tikkanen. Nuoresta iästään huolimatta Tikkanen on jo tarpeeksi kokenut tietämään, ettei agentti Kleemolan politbyroolla ole mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon.

Villan Pojat – FC Santa Claus lauantaina 20.5. klo 15.30 Pateniemen tekonurmi