Haurun otteluennakko: Pojat Pudasjärveä valloittamaan

Villan Poikien alkusarja päättyy huomenna Pudasjärvellä FC Kurenpoikien vieraana. Molemmat joukkueet ovat jo lunastaneet paikkansa auringosta ylemmässä loppusarjassa. Villan Poikien sijoitus alkusarjassa on varmuudella parempi kuin Kurenpoikien, mutta vasta viimeinen kierros naulaa tarkan järjestyksen.

Kurenpoikien sesonki on edennyt huomattavasti positiivisemmin kuin viime vuonna. Tuolloin joukkue jäi alempaan loppusarjaan ja siellä lopulta viimeistä edeltävälle sijalle. Tuon sijoituksen piti johtaa sarjasta putoamiseen, mutta talviperinteisiin lukeutuvan liiton saunarallin jälkeen joukkue säilyikin sarjassa. Nyt perinteinen Nelosen porukka on syttynyt uuteen liekkiin ja pisteitä on kasassa saman verran kuin viime kauden päätteeksi.

Kurenpoikien kotikenttä Suojalinna on vielä valloittamaton linnake Villan Pojille, vieraspelien saldona yksi tappio ja yksi tasuri. Vastaavasti Oulusta ei Pudasjärven pojilta löydy voittoa neljästä yrityksestä huolimatta. Maalinteossa ovat Kurenpoikien kotipesässä onnistuneet Miikka Koivuniemi ja Chijoke Festus, joten ainakin jonkinlaista tietotaitoa asiaan löytyy. Toivon mukaan muut pelaajat ovat innokkaita oppimaan ja maaliverkko viuhuu vinkeästi.

Villa on ollut hyvässä iskussa viime aikoina ja sarjan kakkospaikka on kiikarissa. Voittamalla huomenna punavalkoiset lähtisivät loppusarjaan nimenomaan toiselta sijalta. KaPan ylivoiman viedessä mielenkiinnon mestaruustaistelusta on kuitenkin myönnettävä, että sarjan kärkipaikka on muille enää teoreettinen mahdollisuus. Siispä agentti Kleemola ja lentävä manageri Laukka voivatkin kaivaa saunahattunsa ja amerikkakuosin uimashortsinsa valmiuteen, mikäli Villan Pojat tarunhohtoiseen Kolmoseen mielivät.

Pudasjärvi tarjoaa hyvää ryhmäytymistä joukkueelle. Voitolla joukkue varmistaa yläloppusarjan kotiedun, kun taas tappiolla manageri Laukan mielenterveyttä koetellaan jälleen kerran. Poikkeuksellisesti lähden itsekin reissuun mukaan, sillä se Niemelän koltiainen on pidettävä kurissa. Olen valmistautunut koitokseen kuuntelemalla koko viikon The Curea. Pojat (Villan, ei Kuren) ovat kovassa lyönnissä – en soisi sen päättyvän.

Agentti Kleemolan arvio

Pudasjärvi matkakohteena ei poikajoukkoa ole innostanut, joten huomenna ei montaa vaihtopeluria ole käytettävissä valmentajilla. Agentti Kleemola kuitenkin vastaa hengessä ja fysiikassa vähintään kolmea pikkupoikaa. On aika tuoda historiallinen ensimmäinen vierasvoitto kotiin Poikaderbystä.

FC Kurenpojat – Villan Pojat lauantaina 5.8. klo 16 Suojalinna