Haurun otteluennakko: Tärkeä vieraspeli Kajaanissa

Lapset punavalkoisen auringon alla matkaavat huomenna Kajaaniin haastamaan Kainuun Ärjyn. Kyseessä on ensimmäinen Oulun alueen ulkopuolella pelattava ottelu sitten edellisen, syyskuussa pelatun Ärjy-kohtaamisen. Pitkästä aikaa päästäänkin todistamaan miten parin tunnin automatka kohtelee Poikien kultajalkoja. Tähän mennessä Kajaanin reissut ovat sujuneet nollat taulussa pisteiden ja myös maalien osalta.

Ärjyn kausi ei ole vetänyt vertoja viime vuoden loistolle. Sarjavoittoa juhlineet, mutta noususta kieltäytyneet kajaanilaiset majailevat sarjassa sijalla yhdeksän. Alavireisellä kaudella on kahden tasurin myötä murtunut hieman myös Vimpelinlaakson kotitaika. Ennen tätä kautta Ärjyn kotisaldo oli uskomaton 18 voittoa ja yksi tappio. Ainoata kotitappiota oli viime kaudella KTU:n mukana maalillaan aiheuttamassa Hicham Bouhia, jolla on siis enemmän pisteitä ja maaleja Kajaanista kuin Villan Pojilla joukkueena.

Villa on tehnyt jo nyt enemmän maaleja kuin koko viime kaudella ja voittojakin on yksi enemmän. Voitolla ja KTU:n tappiolla varmistuisi jo tässä vaiheessa jatkopelit yläsarjassa. Toki pelkkä yläsarjaan osallistuminen ei Villan tavoitteissa korkealle asetu, koettiinhan ynnä muut -sijoilla palloilun turhuus jo viime kaudella. Ärjylläkin on rästipelinsä turvin edelleen realistiset mahdollisuudet taulukon yläpuoliskolle, joskin siihen vaadittaneen kolmea voittoa neljästä.

Yleensä Kajaanin reissu on tietänyt varmaa tappiota, mutta nyt pisteisiin on hyvät mahdollisuudet. Olen hiljaisuuden mestari ja kunnioitan ottelua olemalla muualla. Oulu menetti supernovansa, enfant terriblensä tällä viikolla ja vaalinkin Miki Liukkosen muistoa luonnostelemalla tuhatsivuista autofiktiivistä esikoisteostani Perintömökin kunnostamisen haasteet ja sudenkuopat osa 1. Mökillä, tietenkin.

Agentti Kleemolan arvio

Teemu Mattila huilaa punakorttinsa myötä seuraavat kaksi peliä, mutta muutamasta aiemmasta Kajaanin reissusta poiketen Pojat saavat jalkeille kelpo määrän pelureita. Nyt jos koskaan on siis aika tuoda kunnon tuliaiset pistepussiin myös Kajjjaanista.

Kainuun Ärjy – Villan Pojat lauantaina 8.7. klo 17 Vimpelinlaakson pääkenttä