Haurun otteluennakko: Tarmokas vastustaja odottaa Poikia

Villan Poikien taisto jatkuu Heinäpään perjantai-illassa, kun Tarmo Mannin jälkeen Suomen arvostetuimpiin tarmoihin lukeutuva Oulun Tarmo haastaa Pojat. Tavoitteena on paluu pistekantaan ikävän Ajax-tappion jälkeen. Ottelua voi pitää jonkinlaisena vedenjakajana Poikien kaudelle. Voitolla kärkisijat säilyvät kosketusetäisyydellä, mutta tappiolla Tarmokin pyyhältää takaa ohi.

OuTa:n tarmokkaaseen brändiin kuuluu olennaisesti brutaalin tekninen ja tehokas nelosdivarin futis. Tällä kaudella punakone on hyrskähtänyt käyntiin hieman yskähdellen, kun pisteitä on pudonnut jo vierastasureissa Kurenpoikia ja Ärjyä vastaan sekä nolossa viime hetken kotitappiossa FC Raahelle. Sarjataulukossa Tarmo on pisteen Villaa perässä neljäntenä. Villan Pojille OuTa on ollut äärimmäisen vaikea vastustaja, edellinen ja ainoa voitto Tarmosta on vuodelta 2018.

Joukkueissa on runsaasti toisilleen FC OPA:n riveistä tuttuja puolapuupallon taitajia, joten vastustajan koiruudet pitäisi olla tarkkaan tiedossa molemmin puolin. Kansallissanailija Juice Leskisen mukaan jokaisessa bändissä pitäisi olla kemiläinen soittaja ja Tarmossa heitä onkin miltei kentällinen. Häveliäisyyssyistä ei toki koskaan yhtä aikaa kehissä.

Kahden pelin ilta, joista agentti seuraa vähemmän merkityksellistä porealtaasta kera katkarapuleipien ja shampanjan. Tulosta on tultava molemmissa, tai päitä putoaa. Markulla on Soirinsa, mutta itse olen ohjeistanut Hessu Havanan etsimään itselleen kenttäpelaajan paidan. Tappioasemassa Hailuodon Haaland heitetään kärkeen.

Agentti Kleemolan arvio

Kesälaitumille karanneiden Poikien kokoonpanossa on kohta jo vähemmän nimiä kuin poissaolijoiden listassa. Lisävahvistusta joukkueeseen on saatu kaapattua Puleward Cityn riveistä, kun laitapuolustaja Jussi Linnaluoto palaa punapaitaan neljän vuoden PuCi-komennuksen jälkeen. Ottelua varjostaa myös pieni tuplabuukkaus Huuhkajien kanssa, mutta nykyajan atk-laitteistot mahdollistavat nuoren Riven kärsimysten seuraamisen kentän laidalla Heinäpäässä.

OuTa – Villan Pojat perjantaina 16.6. klo 19.30 Heinäpää