Haurun otteluennakko: Villan Pojat valmiina Patelan perjantai-iltaan

Villan Poikien kauden ensimmäinen vierasottelu mitellään huomenna, kun vastaan asettuu Puleward City Pateniemen tekonurmella. Käytännössä kyseessä on siis kotiottelu. Poikien kausi alkoi mainiosti viiden maalin murskajaisilla Tornion Tarmoa vastaan ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. 

Pulewardin sarja alkoi erilaisissa merkeissä, kun yhden maalin johto kotikentällä suli tappioksi Santa Clausia vastaan lukemin 2–1. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi rangaistuspotkusta osunut Jesse Haapalainen, joka harjasi nimiinsä joukkueen sisäisen maalipörssin viime kaudella. Kabinetin kautta viime kaudeksi Neloseen noussut Puleward sijoittui ailahtelevien esitysten jälkeen kahdeksanneksi ja säilytti sarjapaikkansa.

Kuvassa vasemmalta lukien Pulewardin peluri, hämmentynyt agentti ja temppuileva Lapinniemi.

Keltaisten riveistä löytyy kovan CV:n omaavia pelureita, kuten RoPS:n mukana Veikkausliigan nähnyt Juhani Kangas, Kakkosta pelannut SJK-kasvatti Jaakko Vihanta ja Kajaanin Hakassa urotekoja tehnyt Aleksi Fomin. Uusina kasvoina tälle kaudelle joukkueen vahvuuteen ovat liittyneet kokenut sarjajyrä Mika Laaninen ja paluun pelikentille tehnyt ”Takajärven Ravel Morrison” Jimmy Vettainen.

Joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa ja jokainen koitos on päättynyt Villan Poikien voittoon. Viime kaudella Pojat voittivat vain 1–0 ja Puleward oli ottelussa pitkät pätkät hallitsevampi osapuoli. Vastapuolen pelaajista Jussi Linnaluodolla ja Roope Pietilällä on kunniakas Villa-menneisyys.

Puleward kärsi viime viikolla loppuhetkien tappion Santa Clausille ja on varmasti ärsytetty isäntä. Vahvaan puolustuspeliin nojaava keltapaita on pelannut viime vuosina Poikia vastaan tiukkoja pelejä ja sellaista sopii odottaa myös perjantaina. Puleward kohtaa Villan Pojat pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun Tuomaat Kleemola ja Turunen ovat kokoonpanon ulkopuolella.

Agentti Kleemolan arvio

Poikien valmennus on jälleen positiivisen ongelman edessä, kun käytettävissä on huomenna 21 peluria. Lapullehan mahtuu tunnetusti vain 18, joten muutama pätevä pelimanni jää jälleen tyhjin käsin muiden saadessa punaisen ruusun kaksikolta Festus-Tikkanen.

Puleward City – Villan Pojat perjantaina 5.5. klo 19.30 Pateniemen tekonurmi