Kauden avauksessa vastassa Ärjy

Villan Poikien harjoituskausi laitettiin virallisesti pakettiin torstaina Heinäpään jalkapallohallissa, treenit ja treenipelit on nyt pelattu ja lauantaina joukkue pelaa pisteistä Pateniemessä.

Joukkueen pre-season on ollut suomalaiseen tapaan pitkä ja vaiherikas. Suomen Cupin tappion jälkeen joukkue on vaihtanut päävalmentajaa sekä pelaajistoa on laajennettu usealla pelimiehellä. Harjoitusottelut Oulunsalon Palloa sekä Puleward Cityä vastaan sujuivat niin tuloksellisesti kuin myös osittain pelillisesti mollivoittoisesti, jolloin lauantain ottelussa suuntana voi olla vain ylöspäin.

Avausottelussa vastaan asettuu jo jonkinlaiseksi rakkaaksi viholliseksi muodostunut Kainuun Ärjy, joka kolmessa seurojen kohtaamisissa on osoittautunut toistaiseksi punaisille liian kovaksi palaksi Ärjyn poistuessa voittajana kahdesti sekä joukkueiden tasatessa pisteet viime Oulun visiitillä.

Toisin kuin harjoitusotteluissa, saa kotijoukkue Pateniemeen jalkeille iskukykyisen miehistön, jossa jokaiselle pelipaikalle saadaan pelikuntoinen pelaaja. FC OPA:n futsalkauden päättymisen myötä myös Tommi Welling, Teemu Mattila sekä kajaanilaisen jalkapalloilun legenda Niko Junkkari ovat joukkueen valmennuksen käytössä. Poissaolojakin tuttuun tapaan kuitenkin löytyy muun muassa maalivahtikaksikko Jesse Ivanoffin sekä Perttu Moilasen myötä. Puolustuksen romuluinen kaksikko Patrik Peltoniemi sekä Juha Salmela jättävät myös ottelun väliin siviilikiireiden vuoksi.

Niko Junkkari tekee paluun Poikiin lähes vuoden pelitauon jälkeen.

Avauskierrosta on tuttuun tapaan mahdotonta ennakoida kovinkaan kattavasti, sillä joukkueet tapojen mukaan kokevat suuria muutoksia pelaajistossa talven aikana. Sosiaalisen median mukaan ärjyläiset ovat ainakin pistäneet maalivahtiosastolla tuulemaan erottamalla kaikki kolme viime kauden maalivahtiaan ja hankkimalla uudet (ja luonnollisesti paremmat) tilalle. Kajaanilaisten ”kokenut” joukkue on tänä vuonna jälleen yhden vuoden ”kokeneempi”, jossakin kohtaa tämä vain alkaa kääntymään joukkuetta vastaan, jolloin nuorekas poikalauma voi juosta Pateniemen kovalla ja vanhoille jaloille armottoman kovalla tekonurmella vastustajan väsyksiin. Ennakkosuosikin viittaa kotijoukkue ei kuitenkaan painotaakakseen suostu ottamaan, vaikkakin kainuulaiset sitä internetissä yrittävät oululaisille tyrkyttää, vaan Villan Pojat voi lähteä otteluun vapautunein mielin haastamaan viime kauden Vitosen voittanutta joukkuetta.

Valitettavasti vasten keväisempää hekumointia ottelusta ei ole tarjolla videokuvaa. Aikaisempien kausien tapaan otteluun on kuitenkin yleisölle vapaa pääsy, joten tervetuloa nauttimaan keväisestä iltapäivästä kuningaslajin parissa.

Villan Pojat – Kainuun Ärjy 23.4. klo 15:00 Pateniemen tekonurmi.