Pojat suuntaavat Kajaania horjuttamaan

Huomenna lauantaina nälkäinen punanuttujoukkio ottaa suunnan kohti Kajaania, tarkemmin ottaen Vimpelinlaaksoa, jossa vastassa on paikallinen Kainuun Ärjy.

Äärimmäisen tasaisessa yläloppusarjassa ollaan päästy siihen pisteeseen, jossa voitolla kummallakin joukkueella on mahdollisuus käytännössä jo varmistaa paikkansa kolmen parhaan joukossa, joka oikeuttaisi sarjanousuun ensi vuoden Neloseen.

Villan Pojat on aloittanut loppusarjan kelvollisesti kaatamalla Sirkkakosken Sisun, Oulun HarrasteFutiksen, sekä tasaamalla pisteet Kuusamon Pallokarhujen kanssa. Kolmesta ottelusta kerätyt seitsemän pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjassa kärkipaikalle. Liikaa eivät oululaiset voi vielä henkseleitään kuitenkaan paukutella, vaan takana vaanivat Ärjy, SirSi ja Puleward City ovat kukin vain pisteen päässä Pojista kuudella pisteellä.

Ennakkoon lauantain ottelusta ennakkosuosikin viitta asettuu kajaanilaisten harteille, ovathan he eteläisen lohkon ainoa joukkue, joka on muodostunut Pojille ylitsepääsemättömäksi esteeksi keskinäisten otteluiden päättyessä Kajaanissa 3-0 -tappioon sekä Oulussa pistejakoon 1-1.

Vimpelinlaakson otteluun Villan Pojilta saapuu valitettavan siipirikkoinen kokoonpano, työ- ja siiviliesteiden, loukkaantumisten ja kertausharjoitusten vuoksi aloituskokoonpanon lisäksi vaihtopenkillä ei liikaa täytettä ole. Punaisten onneksi seuran jokainen pelaaja on kuitenkin laadukas, joten helpolla vierailijat eivät pisteitä ole Kajaaniin lauantaina jättämässä. Valitettavaa sen sijaan on päävalmentaja Jonay Gonzalezin poissaolo, vastuun peluutuksesta ottaa lauantaina apuvalmentaja Ville Määttä.

Juha Salmela saalistaa lauantainakin vastustajien hyökkääjiä.

Vastassa on kenties sarjan kokeinen joukkue, useammalla pelaajalla on läjäpäin pelejä liiton sarjoista kovista otteluista, askel on vuosien varrella hidastunut, mutta sen minkä kajaanilaiset vauhdissa kenties häviävät, korvaavat he peliälyllään. Joukkueesta löytyy myös laajasti maalintekovoimaa, joten vierailijat saavat olla maalinedustalla erityisen tarkkana lauantain taistossa.

Paljon en julkisuuteen raaski kokoonpanoa vielä vuotaa, mutta paljastettakoon kainuulaisille, että maalissa aloittaa Spartak-ikoni Jesse Ivanoff.

Kryptinen Ville Määttä pelipäivän aattona.

Vimpelinlaaksossa kotijoukkue tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn otteluun ja ilmeisestikkin makkaraakin lämpenee grillissä, joten jos olet kulmilla ota ehdottamasti suunta kohti urheilukenttää ja tule seuraamaan Vitosen ratkaisukierroksia, kun sarjan kärkijoukkueet ottavat mittaa toisistaan.

Kainuun Ärjy – Villan Pojat 18.9. klo 17.00 Vimpelinlaakson UK