Sissi-isku Kajaaniin

Tulevana lauantaina pallokassit ja huoltolaukut pakataan viimeistä kertaa autojen takakontteihin kaudella 2022 Poikien matkustaessa kauas itärajalle kohti Kajaania Kainuun Ärjyn vieraaksi.

Kajaanin jalkapallojoukkueista se köyhin (heti Kajaanin Hakan jälkeen), mutta kaikkein tyylikkäin, Ärjy, on kenties kauden kovin testi. Sarjataulukon kakkosena pyyhältävä valkopaita on Vimpelinlaakson pehmeällä nurmella ollut viimeisen kahden vuoden aikana lähes voittamaton. Perinneseuran uudelleenpaluu on ollut todellinen piristysruiske kainuulaiseen jalkapalloon, jossa viime vuosina raha on näytellyt suurempaa roolia kuin järki.

Joskushan se on Poikienkin voitettava Ärjy ja toivottavasti se on lauantaina, mutta periaatteessa en minä nää perusteita siihen miksi me voitettaisiin

Valmentaja Ville Määttä

Varusmiespalveluksensa kunniakkaasti Kainuun Prikaatissa suorittanut tykkimies Kleemola on hieronut tiikerisalvaa reisiinsä maanantaista alkaen virittäessään itseään pelikuntoon. Kyseessä tuskin on valmentaja Määtän taktinen valinta. Pelaajapula on vain krooninen mitä lähemmäksi syksyä ja mitä kauemmaksi Oulua pelit suuntautuvat. Joukkue tulee olemaan kuitenkin iskukykyinen Määtän hakiessa inspiraatiota Raatteentien taisteluista sekä Tuntemattoman Sotilaan lukemisesta.

Poltetun maan taktiikka, se on joko pallo tai mies koko 90 minuuttia.

Raivoa puhiseva Määttä.

Kokovalkoisissa, itseään kuninkaalisiksi kutsuva Kainuun Ärjy on kova vastus. Omaa lukuaan kertoo Miki Kettusen 4 maalia viikko sitten Oulun Tarmoa vastaan. Voiko tuollaista miestä edes täysin pysäyttää? Vaaraa aiheuttavat yhtä lailla kaiken nähneet ja kokeneet Nikkaset, Tikkaset ja mitä noita Kajaanissa nyt onkaan. Historia on myös kotijoukkueen puolella, vuosien saatossa joukkueet ovat kohdanneet yhteensä neljä kertaa. Laulu on ollut tyypillisesti se, että Oulussa pelit ovat olleet tasaisia ja Vimpelinlaaksossa Ärjy on ollut kuskin paikalla voittaen selkeillä peliesityksellä.

Mattila lähtee kasvattamaan kauden maalisaldoaan Kajaaniin (arkistokuva).

Pisteiden valossa peli on Pojille panokseton, viides sijakin on vahvasti karannut Sirkkakoskelle, mutta tämä ei tule lauantai-päivän ottelun motivaatiossa näkymään. Manageri Pasi Laukka on vihjaillut päätössaunan perumisella mikäli pisteitä ei ala loppukaudesta tippumaan Ärjyä ja OsPaa vastaan. Ärjyllä ottelussa riittää panoksia heidän taistellessaan Nelosen mestaruudesta, joka on omien ottelutulosten varassa. Kiusaajan roolia on siis jälleen kerran Pojille tarjolla, viime aikoina kiusaajaa on vain vedelty kyllä aika puhtaasti pataan oikealta ja vasemmalta. Lauantaina tilannetta lähdetään muuttamaan toiseen suuntaan.

Kainuun Ärjy – Villan Pojat Vimpelinlaakso N lauantaina 24.9. klo 15.00.