Veitsi kurkulla Kelloon

Kesäkuun orastava voittoputki on Villan Poikien osalta kaunis muisto vain, kun joukkue on pudotannut pisteitä pitkin heinä- ja elokuuta oikealle ja vasemmalle pelaten itsensä tilanteeseen, jossa keskiviikkona Kellossa vain voitto (taikka sopivalla ristiinpelaamisella tasapeli) pitää Poikien pään pinnalla yläloppusarjaa silmällä pitäen.

Keskiviikon kotijoukkue Haukiputaan Kellon kylässä majaansa pitävä KTU on monen silmissä sarjan suurin musta hevonen ja yllättäjä, jonka askellus on ollut vakuuttavaa läpi kauden poislukien viimeisimmän kahden ottelun kompasteluja HauPa/2 sekä Puleward Cityä vastaan.

Sarjataulukon kakkonen KTU on alasarjoissa meritoitunut joukkue, jossa pelaa useampi kappale pelaajia suuremmilta areenilta, etunenässä hyökkäyspään kaksikko Hicham Bouhia (Tervarit) ja Aatu Asikainen (OLS, Hercules). Hyökkäspään trion on täydentänyt ex-Villan Poika Mustafa Al-Khalifdy, joka kuitenkin huilaa keskiviikon kohtaamisen törttöiltyään itselle suoran punaisen ottelussa Puleward Cityä vastaan.

Joukkue joutuu tulemaan keskiviikkona toimeen ilman kapteenia Mikko Lapinniemeä.

Jos kotijoukkueen valmentaja joutuu miettimään ryhmitystään uusiksi Al-Khalifdyn poissaolon vuoksi, on sama urakka edessä myös punaisilla. Kapteeni Lapinniemi on lähtenyt tutustumaan tšekkiläiseen kaupunkikulttuuriin jättäen punaiset joukkonsa ilman paronia.

Keskikenttäpelaajia joukkueesta onneksi löytyy ja todennäköisesti monta kertaa Lapinniemeä parempiakin, kovalla vihtomisella saunailloissa saavutettu avauskokoonpanon paikka on vain haastavaa ottaa torniolaiselta pois, vaikka mies pelaisi kuinka huonosti.

Oman erityispiirteensä otteluun tuo myös tuttuun kellolaiseen tapaan kotijoukkueen perunamaa, jossa pelikenttä ei ole suorakulmion muotoinen ja samaan aikaan kenttämestari on onnistunut polttamaan nurmikon toisesta nurkasta, toisen nurkan tulviessa vedestä.

Sen sijaan suurta arvostusta allekirjoittaneen silmissä saavat kylänmiehet, jotka saapuvat uskollisesti pelistä toiseen solvaamaan ulkopaikkakuntalaisia vierasjoukkueen pelaajia, hyvän maun rajoissa luonnollisesti tottakai.

KTU:lle ottelu tarjoaa mukavat lähtökohdat, voitolla joukkue kiinnittää itsensä ainakin väliaikaisesti takaisin sarjan kärkipaikalla, häviöllä joukkue varmistaa, että Haukiputaan iljettävän lippulaivaseuran kakkosjoukkue pullahtaa alempaan loppusarjaan, eikä vihreäkeltaista joukkuetta, jonka nimeä emme mainitse tarvitse kohdata enää tulevalla pelisesongilla.

Kaikesta tästä jonninjoutavasta jaarittelusta huolimatta suosittelen varauksetta saapumaan huomenna Kelloon katsomaan KTU:n ja Villan Poikien välistä taistoa, josta panosta ei puutu. Villan Pojat ei ole historiansa aikana kertaakaan KTU:lle hävinnyt, eikä tätä putkea ole tarkoitus päättää huomennakaan.

Kellon Työväen Urheilijat – Villan Pojat 10.8. 19:30 Kellon nurmi