Vierasmatka Tornioon

Pojat jatkaa vieraspelikiertuettaan tulevana lauantaina matkaamalla itärajan sijaan aina länsirajan tuntumaan saakka Tornioon kohtamaan paikkakunnan tyylikkäimmän seuran Tornion Tarmon.

Viikon takaisessa ottelussa Kuusamossa FC PaKaa vastaan voittotilinsä avannut Villan Pojat löytyy sarjataulukosta jo kolmannelta sijalta viidellä pisteellä. Pohjoisen lumitilanteen vuoksi vasta yhden ottelun pelannut Tarmo sitä vastoin on kolmessa pisteessä niistettyään pohjoiseen täyden pistepotin oululaisen Puleward Cityn kustannuksella 1-2.

Vierailijat lähtenevät matkaan Oulusta täydellä kokoonpanolla, loukkaantumisosasto näyttää lähes tyhjää, Heikki Havana sekä Mika Mäntynen ovat tehneet paluun harjoitusvahvuuteen, mutta kumpaakaan ei vielä Torniossa kentällä nähdä. Paluun kokoonpanoon sen sijaan pelikieltonsa jälkeen tekee Patrik Peltoniemi sekä viime ottelusta sivussa ollut Teemu Mattila.

Kotijoukkue Tornion Tarmo on vastustajana mielenkiintoinen, vuoden tauko kohtaamisista on muuttanut pohjoisen vastustajaa paljon ja Palloliiton pelaajalistaa vilkaisemalla viimeisiltä vuosilta on Tarmon riveissä pelannut taikka ainakin vieraillut jos jonkinmoista talenttia. Pohjoisen palloilussa kaiken nähnyt Bergin veljestrio, futsalmaajoukkueen tuleva johtotähti Henri Alamikkotervo sekä Nelosen viime vuosien parhaisiin pelaajiin kuulunut Aapo Mäki-iso vain muutamia nimiä mainittuna.

Nykyisen joukkueen kantavina voimina ennakkoon voitanee pitää avausottelussa voittomaalinkin tehneen Pauli Sammallahden sekä nuoren futsalista Ville Angerian. Näiden miesten kanssa Poikien pitää olla lauantaina tarkkoina, mikäli täydestä pistepotista Ouluun halutaan haaveilla.

Topias Mesilaakso oli Kuusamossa terävässä iskussa.

Kauden ollessa alkumetreillä ottelusta on hankala löytää suuren suurta ennakkosuosikkia, Villan Pojat on parantanut peliään kuin sika juoksuaan ottelu ottelulta ja voittojen tiellä jatkaminen onkin ainoa mihin pelaajat Torniossa tulevat tyytymään.

Meri-Lapissa vierailu sytyttää myös Villan Poikien pelaajia erityisellä tavalla, Verner Janne sekä Tuomas Turunen ovat ToTan entisiä pelaajia ennen isolle kirkolle muuttoa ja Torniossa sekä Kemissä vaikuttaneita pelaajia löytyy niin kapteeni Mikko Lapinniemen, Topias Mesilaakson kuin myös Mika Mäntysen muodossa.

Tippa tulee linssiin, kun mietin Puuluotoa ja siellä tehtyjä tuhansia maaleja

Tuomas Turunen

Jos olet siis viihdettävä vailla oleva pohjoisen asukas, joka haluaa nähdä Villan Pojissa pelaavan sukulaispoikansa, niin ota suunnaksi Puuluoto taikka mikäli kotisi kaipaa uutta IKEAn lipastoa, niin lauantaina on oiva aika suunnata Haaparantaan, Torniossa on tunnetusti grilli kuumana ja peli kovatasoista.

Tornion Tarmo – Villan Pojat lauantaina 21.5. klo 17.00