Vieraspeliin Kempeleeseen

Tiistaina 19.7. voitanee virallisesti pikkuhiljaa tehdä päätös suomalaisen jalkapalloilun viralliselle kuukauden mittaiselle juhannustauolle.

Villan Poikien osalta tämä tarkoittaa sitä, että punaiset pakkaavat tavarat ja pelimannit autoihin ja ottavat suunnan kohti Sarkkirannan stadionia, jossa vastaan tulee asettumaan paikallisen juniorihautomo Ajax Sarkkirannan edustusjoukkue.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhteensä 5 kertaa, joissa Ajax on ollut niskan päällä voitoin 3-1-1, viimeinen kohtaaminen on vuodelta 2020 Nelosessa, jolloin Ajax nujersi Pojat lukemin 1-2 Pateniemessä pelatussa ottelussa.

Kuluvalla kaudella kotijoukkue Ajaxin peli on ollut mollivoittoista sarjasijoituksen ollessa ennen tiistain ottelua 10. kempeleläiset ovatkin ottelussa käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli joukkue toden teolla haluaa vielä tavoitella paikkaa loppukaudelle yläloppusarjaan.

Villan Pojilla sarjatilanne yläloppusarjan osalta on valoisampi. Loppukauden kolmesta alkusarjan ottelusta riittää todennäköisesti yksi voitto varmistamaan paikan top-6 sijoille. Toisaalta sarjakärki KTU on ottelun vähemmän pelanneena jo 4 pisteen päässä Pojista. Vain ja ainoastaan voitto pitää punapaidat jollakin tapaa kellolaisten kannassa.

Sarjataulukko ennen tiistain ottelua.

Oululaiset saavat otteluun jalkeille iskukykyisen miehistön. Kunhan paperityöt FC OPAn kanssa on saatu päätökseen sekä seteliniput lasketuksi on Juhani Strid valmiina pukemaan seiskapaidan päällensä. Lisämausteensa otteluun tuo myös Eeli Sissosen hätälaina, jolla mies kiikutetaan yksityiskoneella suoraan Helsinki-Vantaalta Kempeleen nurmelle.

Hän on täällä taas, mutta vain hetken verran.

Ajaxin kokoonpano on taasen Pojille enemmän mysteeri. Silmiinpistävin pelaaja oululaisten näkökulmasta on ehdottomasti futsaltaustansa vuoksi joukkueen toppari Rasmus Knuutila, joka taitaa kuitenkin tiistaina olla harjoittelemassa punkan tekoa Suomen suurimmassa kuntokoulussa. Maalivahti Veikka Pekkala on tehnyt kauden mittaan urotekoja niin maalin suulla, kuin myös kentällä. Joukkueen kauden aikana reppuselkään maalien muodossa on ottanut nuori Juhani Ollila neljällä maalillaan. Tämä on kaksi kertaa enemmän kuin Villan Poikien parhaalla maalintekijällä Tuomas Kleemolalla. Toki Ollila on myös pelannut 24 kertaa suuremmat peliminuutit, joten tästä pisteet menevät Kleemolalle.

Tervetuloa seuramaan ottelua vierasjoukkueenkin näkökulmasta Kempeleen nurmelle, otteluun taitaapi olla vapaa pääsy, joten mikäs sen parempi tapa olisi viettää kesäistä tiistai-iltaa, kuin katsomalla aitoa Pohjois-Suomen Nelosta.

Ajax Sarkkiranta – Villan Pojat 19.7. klo 19.30 Sarkkirannan Stadion