Vuoroin vieraissa – Suuntana Kuusamo

Tulevana lauantaina on jälleen juhlapäivä, kun Villan Pojat pakkaavat tavarat autoon ja suuntaavat kauaksi itään, aina Kuusamoon saakka.

Kuusamon keskuskentän tekonurmella Poikia odottaa viime kauden Vitosesta tuttu Pallokarhut, jonka kanssa punaiset tasasivat viime kauden ainoassa kohtaamisessa pisteet lukemin 0-0. Kyseessä on myöskin seurojen ainoa kohtaaminen Villan Poikien lyhyen historian aikana.

Oululaisilla kauden alku on ollut jokseenkin ristiriitainen. Kauden avauksessa saavutettua tasapelipistettä Kainuun Ärjyä vastaan voidaan pitää onnistuneena suorituksena hankalaa vastustajaa vastaan heikohkon pre-seasonin jälkeen. Sitä vastoin viime lauantain ottelu FC Kurenpoikia vastaan Pateniemessä jätti joukkueelle hampaankoloon paljonkin pureskeltavaa – paremmalla esityksellä täysikin pistepotti olisi ollut tarjolla. Kahden ottelun jälkeen ilman tappioita sarjanousijana on sinällään kelvollinen startti, mutta tasapelipisteillä sarjataulukon kärki karkaa ennemmin taikka myöhemmin.

Fraser Lennox antaa kentällä kaikkensa myös lauantaina.

Kotijoukkue FC PaKa on pelannut toistaiseksi tällä kaudella vain yhden ottelun. Sosiaaliseen mediaan ei joukkue liiaksi ole myöskään huudellut, joten turhan paljon joukkueesta ei ole taustatietoa Ouluun valunut.

Kauden avauksessa kuusamolaiset saalistivat ennakko-odotuksiin nähden melkoisen ryöstöpisteen Oulunsalosta pelaamalla 0-0 tasapelin Kolmosesta Neloseen täksi kaudeksi pudonnutta OsPaa vastaan. Ottelun kokoonpanoja vilkaisemalla voitanee päätellä kuusamolaisten pitäneen pitkälti saman pelaajarungon kasassa, kuin viime kauden Vitosessa.

Ennakkoon mielenkiintoisimmat nimet kotijoukkueesta ovat ehdottomasti seuran nykyinen puheenjohtaja, entinen Veikkausliigamaalivahti sekä volleymaalien tekijä Jere Pyhäranta, joka on takuuvarmasti Nelosessa ammattimies niin kentällä, maalissa kuin myös kentän ulkopuolella. Jännityksellä Oulussa myös odotetaan malttaako ikinuori Ville Karjalainen pitää nappulat varastossa, vai alkaako pelihalut viedä miestä kevään myötä?

Saako Eeli Sissonen lauantaina kentällä mitään aikaiseksi?

Punaiset ovat kokoonpanosta vielä toistaiseksi hissukseen muuttuvien tekijöiden vuoksi. Valmennus melkein kuitenkin uskaltaa luvata, että maalivahtikokeilut Ville Määtän kanssa lienevät ohi ja tolppien väliin saadaan viimeinkin perustekniikan omaava maalivahti.

FC PaKa – Villan Pojat lauantaina 14.5. klo 15.00 Kuusamon keskuskenttä TN