Avaustappio tosiasia

Villan Pojat-OTP – OuTa 2-4 (1-2)

Torstain lempeä syksyinen ilta tarjosi Pateniemessä Nelosen kierroksen kärkiottelun, kun kotijoukkue Villan Pojat sai vastaansa sarjakärki Oulun Tarmon.

Kapteeni Lapinniemi piiskaa joukkuetta ennen alkuvihellystä.

Valmentaja Gonzalezilla oli käytettävissään aikaisempia otteluita laajempi  pelaajarosteri, puolustaja Peter Odey oli toipunut selkävammoistaan sekä keskikentän maestro Lapinniemi oli hieronut nivuset tiikeribalsamilla lämpimäksi.

Ottelun alku lähti käyntiin kotijoukkueelta hermostuneesti, pallo poltteli jaloissa ja virhesyötöiltä ei vältytty. Ottelu oli saada katastrofaalisen alun OuTan laitapelaajan karatessa vaarallisesti läpi. Laitapuolustaja Patrik Peltoniemi kaivoi jalkansa pallon tielle kuitenkin viimeisellä hetkellä estäen pallon painumasta tyhjään Villan Poikien maaliin.

Seuraavaa tilannetta edes Peltoniemi ei kyennyt estämään. Läpi ottelun vaarallisia kulmapotkuja viljellyt Tarmo siirtyi kulmapotkun jälkitilanteesta 0-1 -johtoon, kun ottelua oli tahkottu 30 minuuttia. Pelikello ehti tästä edetä vain 7 minuuttia, kun palloa kaivettiin jälleen kotijoukkueen maalista. Vahvasti paitsiolta tuoksuneelta tilanteesta riitti Villan Poikien penkillä asiaa erotuomarille. Purnauksesta huolimatta sarjan maalipörssiä johtava Samu Katajamäen maali jäi voimaan, tilanne 0-2.

Toisinaan flegmaattiseksikin haukutun Villan Poikien peli-ilme oli takaiskuista huolimatta energinen. Taistelun ruumiillistumana tunnettu Ville Määttä saikin työstään palkinnon hänen väännettyä itsensä vapaaksi ja runnottua arvokkaan 1-2 kavennuksen Tarmon maalin edessä.

Onko tässä sarjan vaarallisin parivaljakko?

Toisen puoliajan alku mukaili ensimmäistä, OuTa hallitsi palloa hienoisesti, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille.

57. minuutin kohdalla Tarmo sai vapaapotkun läheltä Villan Poikien maalia, pallon taakse astellut Juuso Haapala ei tilanteessa armoa tuntenut vaan sivalsi pallon muurin yli ohi voimattoman Heikki Havanan, kertakaikkisen komea maali.

Eron revetessä kahteen maaliin alkoi Gonzalez suoraviivaistamaan kotijoukkueen peliä tuomalla hyökkäykseen voimaa Tuomas Kleemolan muodossa, sekaisin taisi mennä niin koti- kuin vierasjoukkueenkin peli. Painopiste aaltoili kentän laidalta toiselle, parhaimpana paikkana kenties kotijoukkueen parhaaksi valitun Ville Määtän tolppalaukaus.

Punaisten hakiessa vimmatusti kavennusta pääsi Tarmo karkaamaan puolihuolimattomasti 1-4 -johtoon Juha-Matti Niemelän maalilla, pelikello näytti tässä kohtaa 84. minuuttia. Ottelun lisäajalla Tuomas Heliste pääsi kaunistelemaan ottelun lopputuloksen lukemiin 2-4.

Huoltaja Matti Väisänen oli jälleen rautaa.

Näin päättyi Villan Poikien tappiottoman kauden metsästys, nousuhaaveet saa myös unohtaa ja keskittyä kauden kolmeen viimeiseen otteluun. Monilla pelaajilla ajatukset hiipivät jo Fc Raahen kohtaamiseen, mutta sitä ennen kohdataan Ajax Sarkkiranta tulevana maanantaina Pateniemessä. Peli-ilme jätti lopputuloksesta huolimatta hyvät lähtökohdat loppukauteen, perjantaina joukkue tekee palauttavan harjoituksen, jonka avulla seuraavista kolmesta ottelusta kotiutetaan 9 pistettä.