Helle ja tiikerisalva eivät siivittäneet Villan Poikia neljänteen peräkkäiseen voittoon

Villan Pojat matkasi lauantaina Tornion Tarmon vieraaksi. Tornion paahteeseen jouduttiin lähtemään ainoastaan kolmen vaihtomiehen voimin erilaisten siviiliesteiden vuoksi. Villan Poikien rosterissa riittää kuitenkin leveyttä, ja myös tästä ottelusta lähdettiin jahtaamaan täyttä pistepottia. Lisälämpöä haettiin porottavan auringon ja alkuverryttelyn lisäksi myös tiikerisalvasta. Viimeistään tässä vaiheessa kankeimmatkin lihakset oli sulatettu, ja voitonnälkäinen joukkue oli valmis marssimaan kentälle.

Villan Pojat aloitti ottelun pirteästi, ja sarjan nopeimpiin pelaajiin lukeutuva Tuomas ”Skotti” Heliste pääsi kokeilemaan kotijoukkueen maalivahdin torjuntavirettä lähietäisyydeltä. Myös Teemu Mattila pääsi kokeilemaan pari kertaa maukkaasta paikasta, mutta vielä pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Tämän jälkeen hallinta siirtyi Torniolle, mikä tuotti tulosta juuri ennen puoliaikaa. Kotijoukkueen tehokkain maalintekijä Aapo Iso-Mäki saa irtopallon haltuun rangaistusalueen ulkopuolella ja laukoo vastustamattoman kudin alanurkkaan. Tauolle siirryttiin 1–0 tappioasemassa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Tornion Iso-Mäki oli jälleen pahanteossa 62. peliminuutilla: hyvä haasto Villan Poikien rankkarialueella, mies nurin sääntöjen vastaisesti ja pallo pilkulle. Iso-Mäki sijoitti pallon varmasti kulmaan ja taululle 2–0. Villan Pojat ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan nousi vielä mukaan taisteluun pisteistä. Korkea keskitys maalille sivurajaheiton jälkitilanteesta, missä Skotti voittaa ilmataistelun. Nahkakuula jää pyörimään maalin eteen, missä paikalla ensimmäisenä Teemu, ja pallo varmasti maaliin. Tämän jälkeen ei päästy tolppaa lähemmäksi, kunnes 88. peliminuutilla Villan Pojat sai vaparin vaarallisesta paikasta. Palloa asettelemaan ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Miikka Koivuniemi. Kierteinen pallo muurin oikealta puolelta etukulmaan, ja takaa-ajo oli lähes valmis. Lisäajalla Villan Pojat pääsi hetkellisesti juhlimaan johto-osumaa, kun joukkueen kapteeni Mikko ”Miki” Lapinniemi sijoitti pallon vastustamattomasti takakulmaan. Avustavan lippu nousi kuitenkin ylös, sillä Miki oli ehtinyt hiipiä millimetrien verran paitsion puolelle. Tuomari vihelsi pilliin kolme kertaa ottelun loppumisen merkiksi, ja pisteet jaettiin. Nousu kahden maalin tappioasemasta luo kuitenkin uskoa tuleviin otteluihin.

Seuraavan kerran tiikerisalvat kaivetaan laukun pohjalta torstaina 13.8 klo 19.30, kun Villan Pojat kohtaa Junsun Pateniemessä. Tästä ottelusta on lähdettävä hakemaan 3p, mikäli Villan Pojat haluaa pysyä mukana tiukassa nousutaistossa. Vamos!!!