Kurimus kasvaa, Villan Pojat jää jälleen pistejakoon

Villan Pojat-OTP – Tervarit-j/JuPa

3-3 (2-0)

Lämpimässä Pateniemen ilta-auringossa pelattu Nelosen ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi, kun vanhat kilpakumppanukset ottivat jälleen yhteen.

Ennen ottelua joukkueen valmentaja Gonzalezille päänvaivaa tuottivat lukuisat poissaolot, mukaan oli kuitenkin ottelupäivän aattona saatu parsittua puolustajat Salmela ja Kleemola, aloittavan yksitoistikon lisäksi vaihtopenkille huoltaja Väisäsen kaveriksi saatiin neljä pelimiestä.

Maalivahti Heikki Havana seurasi ottelua vaihtopenkiltä.

Itse otteluun kotijoukkue sai jälleen lentävän lähdön kun vastustajille painajaisia aiheuttava kärkipelaaja Teemu Mattila sivalsi avausmaalin ottelun viidennellä peliminuutilla.

Pelille tyypillisesti tästä seurasi Villan Pojille pelillinen notkahdus ja Tervarit saivatkin painopistettä siirrettyä kohti kotijoukkueen maalia. Tasaisen ensimmäisen puoliajan aikana punaisissa pelannut kotijoukkue sai kuitenkin lisättyä johtoaan toisella maalilla väkivahvan Ville Määtän punnerrettua pallon maaliin ilmataistelun päätteeksi. Kyseessä oli Villen ensimmäinen Villan Pojissa tehty maali ja se hänelle varmasti jää ikuisesti mieliin.

Toiselle jaksolle näennäisen turvallisessa 2-0 johdossa lähtenyt kotijoukkue ei saanut nollapelistään kauaa nauttia. Tervarit lähtivät selkeästi suoraviivaistamaan peliään ja pistämään enemmän painetta hitaalle, mutta kankealle topparipari Kleemola-Pihlajalle. Tulosta tuleekin heti vierailijoiden päästessä keskialueella pallonriistoon. Vain sekuntia myöhemmin vikkelä kärkipelaaja jättää puolustajat telineisiin ja tekee tyylikkään viimeistelyn ja kaventaa eron yhteen maaliin. Tuomas Kleemola tekee tilanteesta omat johtopäätöksensä ja pyytää vaihtoa, puolikuntoinen jalka ei kestä ottelun tuomaa rasitusta.

Maalin jälkeen Villan Pojat muuttaa ryhmistystään ja keskikenttäpelaaja Peter Odey siirtyy puolustuslinjaan, vaihdosta kentälle tulee Alizade Ruhulla.

Ruhulla toi kentälle vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Pelikellon käydessä 70. minuuttia kotijoukkueen parhaaksi valittu Teemu Mattila ohjasi illan toisen maalinsa ja toi helpotusta tuskastuneen manageri Laukan sykkeelle. Tämän pitäisi riittää ottelun voittoon.

Urheilussa ja jalkapallo-ottelussa kuitenkin kaikki on mahdollista, tälläkin kertaa lepsusti puolustetusta erikoistilanteesta Tervarit pääsivät kaventamaan pelin tilanteeseen 2-3 80. minuutilla. Tämä sai aikaan kaudelle valitettavan tyypillisen ilmiön, jolloin punainen lanka omassa tekemisessä katoaa täysin ja palloa aletaan roiskimaan pois ja laskemaan sekunteja pelikellosta. Kello ei todentotta ollut tänään Villan Poikien puolella Tervareiden iskiessä tasoituksen ottelun viimeisestä tilanteesta ohi maalivahti Jere Väinämön. Maalin jälkeen ottelun päätuomari ei nähnyt tarvetta aloituspotkulle, vaan ottelun päätösvihellys saatiinkin heti maalin jälkeen. Pelillisesti pistejakoa ei voida pitää oikeusmurhana vaikka paikkoja lisämaaleihin kotijoukkueella kyllä olikin.

Hymyt olivat vähissä ottelun jälkeen.

Pelit jatkuvat jälleen ensi viikon torstaina HauPa/2 isännöidessä Vilkan Poikia Haukiputaan keskuskentällä. Noususta ja sijoituksista on tällä erää turha puhua. Kaikki katseet kohti seuraavaa ottelua ja ehjää 90 minuutista kohden.