Pellosta ei pisteitä

Sirkkakosken Sisu – Villan Pojat 1-0 (1-0)


Launtaina punaiset matkasivat toivon mukaan kauden viimeistä kertaa kauas pohjoiseen kohtaamaan viime kauden kiistakumppani Sirkkakosken Sisun.

Ensimmäiselle puoliajalle vajaalla kokoonpanolla liikkeellä ollut Villan Pojat lähti hieman varovaisesti ja voimia säästelevästi ja ehkä tästäkin syystä ensimmäinen jakso eteni kotijoukkueen hallitessa palloa.

Poikien ensimmäisen jakson paras maalipaikka syntyi 23. peliminuuttilla SirSin huonon purun seurauksena. Topias Mesilaakso pääsi palloon ensimmäisenä, mutta vastustaja pääsi häiritsemään sen verran ettei Mesilaakso päässyt kokeilemaan maalintekoa tyhjiin. Tilanne kuitenkin jatkui kun Mesilaakso murtautautui kohti vastustajan rangaistusaluetta ja Sisun maalivahti Kylymies joutui tulemaan ulos maaliltaan ja rikkomaan Mesilaaksoa rangaistusalueen ulkopuolella varoituksen ja vapaapotkun arvoisesti.

Ottelun ainoa maali nähtiin kun pelikellossa oli takana 28 minuuttia. Poikien maalipotkun jälkeen pallo pelattiin kapteeni Lapinniemelle, joka lähti kääntymään pallon kanssa. SirSin Teemu Töyräs oli kuitenkin kärkkäänä riistämässä palloa ja pääsi sijoittamaan pelivälineen vastustamattomasti Heikki Havanan vartioIman maalin alakulmaan.

Lisää jobinpostia seurasi 40 minuutilla kun viime hetkellä reissuun lähteneen Mika Mäntysen takareisi sanoi sopimuksensa irti ja Villan Pojat joutui käyttämään ainoan pelaajavaihtonsa jo ensimmäisellä puoliajalla. Sisään kentälle asteli Mohammad Salehi.

Salehi esiintyi pirteästi vaihdosta sisään tullessaan.

Toisella jaksolla Pojat alkoivat pelaamaan suoraviivaisemmin ja saivatkin tällä siirrettyä pelin painopistettä kohti SirSin päätyä. Varsinaisiin maalipaikkoihin ei kuitenkaan päästy ja Sisun puolustus selvitti Poikien lukuisat erikoistilanteet.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle pelaajavalmentaja Määttä siirsi itsensä kärkeen painimaan palloista SirSin toppareiden kanssa. Tästä meinasikin syntyä tulosta kun Määttä sai painittua pallon itselleen ja laukomaan kymmenestä metristä, mutta valitettavasti laukaus painui niukasti ohi alakulmasta. Pian tästä tuomari vihelsi pelin poikki ja Pojat joutuivat lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

ABC:n noutopöydässä ei ollut taaskaan tarjolla lihapullia, Aito Iskelmä ei pettänyt tälläkään kertaa.

Kauan ei tarvitse ottelun lopputulosta Poikien märehtiä, kun joukkue pääsee jahtamaan uutta voittoputkeaan jo keskiviikkona Oulunsalossa, jossa vastaan asettuu OsPa.