Tekantin otteluraportti: Cup-juna suistuu raiteilta

Villan Pojat – Rovaniemi United 0-5 (0-1)

Villan Pojat kohtasi sunnuntaina Oulussa Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa Pohjois-Suomen Kolmosessa pelaavan Rovaniemi Unitedin.

Ottelua seuraamaan saapuneet 40 silmäparia saivat todistaa kaksi erilaista puoliaikaa, jossa tasoero Vitosen nousijan sekä Kolmosen keskikastin välillä tuli murhaavasti esille.

Kokoonpano cupin otteluun.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden hakiessa tuntumaa pelitempoon sekä ylipäänsä jalkapallon pelaamiseen pitkän pelitauon jälkeen. Nopeasti pallollisen hallinnan ottelusta kuitenkin odotetusti otti vierailija Roi United.

Vierailijoiden pitäessä palloa jäi Villan Pojille ottelussa vastahyökkääjän rooli, erityisesti seuran uudet kasvot Janne Arola sekä Mikael Väyrynen olivat ensimmäisellä jaksolla lähellä viedä oululaiset johtoon. Lopulta molemmat joutuivat toteamaan Unitedin maalivahti Aleksi Sutisen paremmakseen.

Janne Arola oli lähellä viedä Villan Pojat johtoon.

Ensimmäisen jakson loppupuolella kotijoukkueen jalat alkoivat kuitenkin väsyä kovatempoisessa ottelussa ja paine alkoi kasaantua entisestään Jesse Ivanoffin maalilla. Lopulta puoliajan viimeisellä minuutilla kotijoukkueen ja koko ottelun näkyvin hahmo Joonas Hakala vei vieraat taukojohtoon tarkalla alakulmalaukauksellaan.

Puoliajalla valmennus teki kaksi pelaajavaihtoa, kun kapteeni Juha Salmela oli loukannut polveaan sekä rajusti laidalla raatanut Arola siirtyi vaihtopenkin puolelle. Kentälle astelivat puolustukseen Tuomas Kleemola ja vasemmalle laidalla skotti Fraser Lennox.

Toisen jakson alku oli punaisissa pelanneelle Villan Pojille haastavampi, liekkö rovaniemeläisten valmennus oli painottanut tarkkuutta pystypallojen kanssa, jotka aiheuttivat ensimmäisellä jaksolla vierailijoille suurimmat vaaran paikat vai oliko kyseessä hiustenkuivaajakäsittelyllä saatu ryhtiliike.

Lopun alkua alkoi olemaan ilmassa pelikellon näyttäessä 60. minuuttia. Roi Unitedin keskikentän pystypallo halkaisi läpi Poikien puolustuksen Kleemola-Impolan ja vapautti hyökkääjän läpiajoon, maalilta vastaantullut Jesse Ivanoff jäi kahden tulen väliin ja rikkoi hyökkääjää punakortin arvoisesti.

Fraser Lennoxin tylyksi kohtaloksi jäikin tehdä tilaa toiselle maalivahdille Heikki ”Hessu” Havanalle, joka otti loppuottelun kestävän torjuntavastuun.

Kotijoukkueen harmiksi työtehtäviä Havanalla riittikin, sillä kirivaihdetta kotijoukkue ei enää saanut käynnistettyä ulosajon jälkeen vaan loppuottelu meni puolustustaistelussa Joonas Hakalaa ja hänen adjutanttejaan vastaan.

Haaveet toisen kierroksen jatkopaikasta Hakala paketoi painamalla pallon reppuun kahteen otteeseen 68. sekä 70. peliminuutilla. Aikansa tästä Pojat vielä pyristeli ottelussa jokseenkin siedettävissä lukemissa kunnes Hakala puski vielä ottelun neljännen maalinsa. Loppulukemat 0-5 ottelun lisäajalla paukautti Lassi Paukku.

Joonas Hakalan (#77) pää käy kuin tietokone, vaikka jalat eivät Singerin veroin enää tikkaakkaan.

Numerot olivat rajut ja oikea joukkue jatkaa toiselle kierrokselle, ottelusta sarjapeleihin tulee ottaa ensimmäisen jakson taisteluilme, jonka aikana joukkue osoitti olevansa kykeneväinen haastamaan ylemmänkin sarjatason joukkueet pelillisesti ja olemaan vaarallinen. Nyt punaiset jatkavat harjoituksia sekä harjoituspelejä ennen huhtikuussa alkavaa Nelosen sarjakautta.