Tekantin otteluraportti: Kausi päättyi murskaavasti

Villan Pojat lyttäsivät ennakkoasetelmat ja ottivat omansa, kun Oulun Tarmo kaatui murskalukemin 6–1 (3–0). Täystyrmäyksen tarjoillut Villa nappasi sarjan kakkospaikan itselleen, joten kausi oli seurahistorian menestyksekkäin.

Ottelun alku oli vasta koneiden käynnistelyä kotijoukkueelta ja OuTa pääsikin hieman painostamaan, tosin tuloksetta. 26. peliminuutilla käynnistyi Villan Poikien maalikarkelot, kun kulmapotku pelattiin rangaistusalueen ulkopuolelle Mikko Lapinniemelle. Hän päätti jysäyttää miltei kolmenkymmenen ottelun maalittoman putkensa poikki ja pallon takakulmaan. Vain muutama minuutti myöhemmin kärjessä pelannut Sami Turunen pääsi karkaamaan puolustukselta ja nosti pallon tyylikkäästi yli vastaan pinkoneen maalivahdin.

Ilotulitus jatkui taukoamatta, kun seuraavasta tilanteesta Turunen oli jälleen karkuteillä. Tällä kertaa hän kuitenkin tarjosi varman maalipaikan Teemu Mattilalle. Tauolle paineltiin shokeeraavissa lukemissa 3–0. Heti toisen jakson alussa sama kaksikko nakutteli upealla tikitakalla itsensä maalille ja lopulta Turunen pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä ottelun toisensa. Tarmokin sai yhden lohtumaalin, kun Toni Haapakoski pyssytti pallon ylänurkkaan.

Ottelun ratkettua toisesta puoliskosta kului pitkä tovi sopuisaan pallotteluun, kunnes punavalkoiset löivät jälleen lisää löylyä kiukaalle. Viimeisellä kympillä nähtiin kaksi lisäosumaa. Ensin ottelun ehdoton tähtipelaaja Turunen päästi litmasmaisella oivalluksella pallon jalkojensa välistä Jose Nissiselle. Yllättävästi hyökkäävään rooliin asetettu Nissinen ei avopaikastaan erehtynyt ja latasi sydämensä kyllyydestä munkkia pussukkaan. Kauniiksi lopuksi 84. minuutilla Mattila tarjosi poikittaissyötön maalin eteen nousseelle Patrik Peltoniemelle, joka viimeisteli järisyttävät loppulukemat.

Kausi saatiin päätökseen positiivisissa merkeissä, 34 sarjapistettä Nelosessa on Villan Poikien uusi ennätys ja toinen sija on myös seuran paras noteeraus. Ylivoimaisen KaPan vietyä ainoan nousupaikan jatkaa Pojat pelejään Nelosessa myös ensi kaudella. Lentävä manageri Pasi Laukka asetteli kuitenkin saunahatun päähänsä heti ottelun päätyttyä ja kiipesi ylälauteelle. Talven mittaan selvinnee, kuuluuko liiton kiukaasta kummaa pihinää.