Tekantin otteluraportti: Kolme maalia ja kolme pistettä Haukiputaalta

Villan Poikien voitokas alkukausi sai jatkoa, kun HauPa/2 kaatui 3–0 (0–0). Ottelu oli kolmen maalin voittolukemista huolimatta yllättävänkin vaikea. Jos Villan kokoonpano oli hieman kapeahko, niin HauPa:lla se oli langanlaiha. Kahdellatoista pelaajalla operoinut kotijoukkue lähti otteluun käymään selviytymistaistelua.

Pelin avausjakso eteni kauttaaltaan punapaitojen hallinnassa, toki hallinta on tässä tapauksessa synonyymi tehottomalle pimputtelulle. Kotijoukkue puolusti tiiviisti eikä Pojille kerta kaikkiaan löytynyt väylää maalille. Muutamia paikkoja avautui hyökkääjäduo Mikael Väyryselle ja Tommi Wellingille, mutta kumpikaan ei ollut maalintekotuulella. HauPa/2 sai omat paikkansa vastahyökkäyksistä, mutta suurta vaaraa ei Perttu Moilasen vartioimalle maalille syntynyt.

Toiselle jaksolle tilanne huusi vaarattoman pallonsiirtelyn tilalle suoraviivaisuutta ja sitä saatiin kentälle vaihdosta Miikka Koivuniemen muodossa. Isäntien yksittäisiä pistoja lukuun ottamatta ottelun toinen puolisko oli Villan Poikien armotonta painostusta. Kovaan vastatuuleen pelannut HauPa pyrki avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, joka oli tuhoon tuomittu idea punapaitojen iskiessä surutta kiinni. Lopulta keltapaitainen pato murtui hyökyaaltona päälle käyneiden punaisten paineesta.

Monta peikkoa, yksi Hugo.

Vartti ennen loppua Hugo Hietajärvi kyllästyi leikkimään. Nuori uros nappasi pallon, nousi keskeltä ja painoi pallon hävyttömällä pommilla kaukaa ylätilheen. Hietajärven unelmaosuman jälkeen hyökkäyskalusto jatkoi tuhlailuaan vielä muutaman hetken. Lopulta maalinteko onnistui heiltäkin, kun 83. minuutilla vaihtopelaaja Hicham Bouhia syötti Koivuniemen nokikkain maalivahdin kanssa, eikä seiskapaita siitä enää erehtynyt.

Viimeisellä minuutilla saatiin vielä kolmas osuma, kun Mikko Lapinniemen tarjoili syötön Väyryselle. Väykkä antoi kuitenkin ovelasti pyörylän mennä takanaan odottaneelle Koivuniemelle, joka pääsi livahtamaan karkuun puolustukselta ja siirtämään pallon varmasti maaliin. Lisäajallekin avautui vielä muutamat tuhlatut paikat lisäosumille, mutta kolmen maalin voitto vaikeasta väännöstä oli lopulta vähintäänkin kelvollinen tulos Pojille.

Teimme ottelusta itsellemme tarpeettoman vaikean. Pallonhallinta olisi pitänyt saada realisoitua maalipaikoiksi ja täysosumiksi jo ensimmäisellä puoliajalla. Täyteen pistepottiin vaadittiin Hugon hirmulaukaus, onneksi tehoja näyttää tänä vuonna löytyvän laajemmalta rintamalta kuin vuosiin. Enää ei jatkuvasti tarvita agenttia pyyhkimään nallipyssyjen pyllyä.

Agentti Kleemolan arvio

Villan Poikien tulevat kotiottelut pelataan urheilupaikkarakentamiselta pyhitetyssä Heinäpään luonnonpuistossa. Viikon tauon jälkeen pelien pariin palataan perjantaina 9. kesäkuuta kello 17.30, kun jännittävässä kärkipään kamppailussa kylään saadaan Ajax Sarkkiranta.