Tekantin otteluraportti: Lapinniemi maalaa – Villan Pojat voittoon

Villan Pojat – Puleward City 5-0 (3-0)

Villan Poikien ja Puleward Cityn historian ensimmäinen ottelu ei jättänyt kysymystä joukkueiden paremmuudesta Pateniemen vaiherikkaassa säässä.

Kotijoukkueen osalta mielenkiinto ottelussa keskittyi ennenkaikkea tuttuihin Jussi Linnaluotoon sekä Roope Pietilään, erityisesti joukkueen konkarit pyrkivät varoittamaan Pietilän lonkeromaisista jaloista, joita päästiinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla ihastelemaan useampaan otteeseen.

Itse ottelussa punaiset ottivat ohjat kenttätapahtumista maalien muodossa jo alkuminuuteilla hyökkääjähirmu Teemu Mattilan pistäessä pallon kimmokkeen kautta maaliin jo pelin 4. peliminuutilla.

Avausmaalin jälkeen ottelu eteni ilman suurempia maalipaikkoja kumpaankaan päähän Pulewardin tyytyessä tukkimaan keskiakselin ja Villan Poikien puolustuksen etsien armottomasti syöttöpaikkoja jokseenkin heikolla menestyksellä.

Pelikellon näyttäessä 23. minuuttia Mattila tekee tuttua leipätyötään ja eläimellisellä prässillään saa katkaistua Pulewardin maalivahti Lehtolan avauksen ja tarjoilee pallon maalin eteen hiipineelle tutkapari Tommi Wellingille, joka pelimiehen silmällä ohjaa pallon vierailijoiden maalin oikeaan alakulmaan.

Maalin jälkeen tuomari viheltääkin joukkueet ylimääräiselle juomatauolle elohopean kavutessa +25 asteeseen, vesitauolla tapahtui selkeästi jotakin, koska heti tauon jälkeen nähdään pelitapahtuma, jota tuskin kukaan osasi odottaa.

Poikien nälkäinen prässipeli tuottaa jälleen tulosta ja keskikenttäpelaaja, kapteeni ja muutenkin hieno mies Mikko Lapinniemi on löytänyt itsensä nokikkain maalivahtia vastaan ja kaikkien odotusten vastaisesti pistää pallon kylmän viileästi takanurkkaan tehden puoliajan taukolukemiksi 3-0.

Maalin jälkeen karjuin kuin leijona, omistan maalini avopuolisolleni, joka jaksaa tukea minua pelirallani vaikka ei tästä taideta enää ammattilaiseksi ponnistaa.

Kapteeni Mikko Lapinniemi

Toiselle jaksolle infernaalinen helle vaihtui sateeksi tehden pallosta ja pelikentästä liukkaan, tämä yhdistettynä Pulewardin puoliajan pelisuunnitelmalla nostaa prässilinjaa kohti Poikien toppareita aiheutti haasteita pelinavaamiselle, pallot sinkoilivat kohti taivasta ja läheistä metsikköä kirosanojen sävyttämänä.

Alkushokista toivuttuaan alkoi kotijoukkuekin saamaan pallollista pelaamistaan kuntoon eritoten vasemman laidan puolelta, jossa ottelun tähdeksi valittu Patrik Peltoniemi murtautui useasti kohti Pulewardin maalia. Lopulta yksi keskitys tavoitti punaisten pelaajan, kun Sami Paloniemi maalasi kauden toisellaan Villan Pojat jo 4-0 johtoon.

Mies, nykyään myös maalintekijä.

Maalisyötöstä intoutuneena Peltoniemi näki vielä pelin viimeisellä kymmenminuuttisella tilaisuutensa tulleen; väkevä nousu kohti vastustajan maalia, puolustaja vipuun ja syöttö Ville Määtälle, joka vapauttaa Peltoniemen maalintekoon, tiukka vasemman jalan laukaus ja ottelu pakettiin lukemilla 5-0.

Haluan antaa ottelun parhaan pelaajan palkinnon Mikko Lapinniemellä, maali, jonka hän teki saattoi hyvinkin olla uran viimeinen.

Patrik Peltoniemi ottelun jälkeen.

Villan Pojat jatkaa voittoputken kasvattamista jo tulevana torstaina, kun vieraskentällä vastaan asettuu kauden toista kertaa OuJK.