Tekantin otteluraportti: Maalikarkelot Heinäpään illassa

Villan Pojat saalisti kolmannen voittonsa peräjälkeen, kun FC Raahe rallateltiin nurin runsasmaalisesti lukemin 6–1 (3–1). Ajaxin kompuroitua kotikentällään Pojat nousivat sarjataulukossa toiselle sijalle.

Ottelu käynnistyi tuttuun tyyliin, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen Raahen miltei puolesta kentästä lähettämä vapaapotku löysi tiensä verkkoon kotijoukkueen pelaajan hanurin kautta. Hätäisimmät luulivat Heinäpään kirouksen jatkuvan, mutta joukkue ei takaiskusta häkeltynyt.

Vartin kohdalla Hicham Bouhia sai paineistettunakin vietyä pallon vasenta laitakaistaa miehittäneelle Miikka Koivuniemelle. Koivun napakka keskitys tavoitti maalin edestä Ville Määtän, joka tasoitti pelin varmalla viimeistelyllä. Hetkeä myöhemmin punaiset nappasivat johtoaseman itselleen, kun joukkueen agentti Tuomas Kleemola tarjosi vuorostaan pallon laitaan Koivuniemelle. Seiskapaita viuhutti toisen samanlaisen laatupallon Määtälle, joka sivalsi johtomaalin karatepotkulla. Taistelulajien mestari Chuck Norriskin olisi ollut osumasta ylpeä.

Juuri ennen avausjakson loppua Villa osui kolmannen kerran ja karkasi jo kahden maalin johtoon. Pitkän tauon jälkeen peleihin palannut kärkimies Tuomas Turunen rokotti kuin nuoruusvuosinaan Visan Pallossa raahelaispuolustuksen hölmöillessä. Karmeasta alusta huolimatta taukomehulle päästiin johdossa ja ensimmäinen jakso edettiin muutenkin vahvasti kotijoukkueen komennossa.

Historian kahdeksas hattutemppuilija Villan Pojissa.

Ottelun toisella puolikkaalla kumpikaan joukkue ei näyttänyt panostavan laadukkaaseen puolustuspeliin. Täten molemmissa päissä oli hyökkääjille avoimet ovet ja läpiajoja nähtiin runsaasti. FC Raahen riveistä ei kuitenkaan viimeistelijää löytynyt vahingossakaan. Villan Poikien Miikka Koivuniemikään ei herrasmiehenä viitsinyt lukemia rumentaa, vaikka oli useammankin kerran nokikkain maalivahdin kanssa.

58. peliminuutti toi punavalkoisille neljännen maalin, kun kapteeni Mikko Lapinniemi heitti morkulaa puolustuslinjan taakse. Tommi Welling kaadettiin, mutta Hicham Bouhia ei jäänyt neuvottelemaan mahdollisesta rangaistuksesta, vaan nappasi pallon ja kävi sijoittamassa sen turvallisesti maaliverkkoihin. Kymmenen minuuttia myöhemmin myös Welling pääsi kirjauttamaan nimensä tilastoihin siivottuaan pelivälineen maaliin kulmapotkusta syntyneestä räpellyksestä.

Loppulukemat sinetöitiin viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Ville Määttä taituroi ensimmäisen hattutemppunsa Villan Pojissa. Aktiivisesti läpi ottelun hyökkäyksessä urakoinut Tommi Welling tarjosi pallon keskikaistalle Määtälle, joka huijasi pari vastustajaa pois tieltään ja latasi sydämensä kyllyydestä knallin täyteen. Pojat pääsivät pitkästä aikaa juhlimaan voittoa Heinäpäässä, mutta maaleja olisi voinut huolellisella viimeistelyllä syntyä vielä enemmänkin kuin kuusi.

Kuten ennakossa arvioin oli Määttä saavuttanut täydellisen henkisen yliotteen vastustajasta. Saatiin myös hyvä mieli sankareille, jotka harvoin viettävät aikaa auringossa: veljet Turunen ja Kleemola. Ensin mainittu haistoi veren, kun vastustaja lakosi isä Tuomaan edessä. Isompi Tuomas oli vähän ohipelillä, mutta parempaa ei tarvittu, ja nyt voikin vetäytyä mökille laittamaan huussi jätelakiuudistuksen velvoittamaan kuosiin.

Agentti Kleemolan arvio

Alkusarja paketoidaan ensi viikon lauantaina, kun Poikain matka käy FC Kurenpoikien vieraaksi Pudasjärvelle. Sijoitus alkusarjassa tulee olemaan joko toinen, kolmas tai neljäs.