Tekantin otteluraportti: Määttä hilaa Pojat pisteelle

Kellon Työväen Urheilijat – Villan Pojat 3-3 (2-1)

Sunnuntain paikalliskamppailusta ei tilanteita uupunut, kun KTU ja Villan Pojat lähtivät selvittämään paremmuuttaan kauden toisessa kohtaamisessaan.

Upeassa säässä pelattu ottelu oli houkutellut lehtereille 50 katsojaa seuraamaan paikallista jalkapalloilua odottaen vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joita ottelu tulisikin tarjoamaan roppakaupalla.

Pienillä viime hetken kokoonpanomuutoksilla Pojat oli kaivanut jalkeille varsin iskukykyisen miehistön kera debytantti Hugo Hietajärven ja Heikki Viian. Kapteeni Mikko Lapinniemi aloitti ottelu penkillä varotoimenpiteenä sekä maalivahti Jesse Ivanoffille oli lyöty kaksoisrooli päälle, jossa mies oltiin tarpeen tullen valmiina laittamaan vaikka kärkeen, mikäli tilanne niin vaatisi.

Avauskokoonpano otteluun KTU:ta vastaan.

Vastustaja, joka muutaman poissaolon ja pelikiellon myötä oli hiukan joutunut muuttamaan ryhmitystään parin viikon takaa oli valmennukselle näennäisen tuttu ja edellisen kohtaamisen kipukohdat pitivät olla tiedossa. Ilmaiseksi työtään tekevät koutsit eivät kuitenkaan olleet antaneet Pasi Laukan rahoille vastinetta, vaan peli alkoi tyypilliseen tapaan järjettömällä sekoilulla, jossa vain hyvä onni esti kotijoukkueen maalinteon.

Ensimmäisen parikymmentäminuuttisen ainoita valopilkkuja oli rohkeasti pallon kanssa toiminut nuori toppari Hietajärvi sekä ahnaasti vasemmalta laidalta ylöspäin kipittänyt Valtteri Impola.

Hugo Hietajärvi osoitti olevansa valmis miesten peleihin.

Pelikellon näyttäessä 25. minuuttia sai kotijoukkue rikottua kuparisen. Valtoimenaan palloa sivurajoista boksiin toimittaneet punapaidat sai toimitettua pelivälineen ohi Poikien toppareiden, josta löytyi väkevästi ottelussa esiintynyt kapteeni Mikko Sali. Komean akrobaattisen osuman tiellä Perttu Moilanen oli voimaton kotijoukkueen siirtyessä 1-0 johtoon.

Vaihtopenkillä päiden hiukan notkahtaessa oli Impola kuitenkin kerännyt maalista tahtoa ja oli päättänyt tuoda vierailijat tasoihin vaikka väkisin. Hyöryjunan lailla laidalla puksuttanut Impola ohitti kaksi kellolaista ja tarjoili kovan pallon maalin eteen. Kotijoukkueen maalivahti Eeli Jämsä katkoi keskityksen, mutta sähäköillä jaloilla esiintynyt Teemu Mattila oli ensimmäisenä paikalla lyömässä karat sisään tasoittaen pelin välittömästi lukemiin 1-1.

Teemu Mattila kiusasi alituisesti kotijoukkueen puolustusta.

Maalien jälkeen peli tasoitti selkeästi oululaistenkin päästessä paremmin pallolliseen peliin mukaan. Todelliset huippupaikat olivat kuitenkin vähissä kumpaankin suuntaan.

Jakson viimeisillä minuuteilla iski kuitenkin vielä kotijoukkue KTU. Pystypalloa vastaantullut kassari Perttu Moilanen joutui juoksukisaan Mikko Salin kanssa; Moilanen oli pallossa ensimmäisenä, mutta ei kyennyt vangitsemaan pelivälinettä käsiinsä. Sali oli irtopallossa kaikkein kärkkäimpänä ja iski kotijoukkueen puoliajalle 2-1 johtoon.

Äkäinen valmentaja Tuomas Kleemola kirosi puoliajalla pehmeyttä kaksinkamppailutilanteissa, jotka Pojat onnistuivat lahjakkaasti häviämään keskimäärin noin 90% todennäköisyydellä. Parannusta tilastoihin lähdettiin hakemaan nostamalla Raahen tammi a.k.a Ville Määttä puolustuksesta keskikentälle ja ottamalla vaihtopenkiltä seuran ikoninen toppari Mika Mäntynen johtamaan puolustusta.

Lisää jalkoja keskikentälle tämän jälkeen laitettiin vielä Heikki Viian muodossa hänen korvatessa kentällä toisen debytantin Hugo Hietajärven. Vaihtojen myötä pelin painopiste saatiinkin edellistä jaksoa paremmin käännettyä kohti kotijoukkueen maalia, mutta maalit antoivat vielä odottaa itseään.

Heikki Viia on kentällä komea näky.

Tasoitusmaalin odottaessa itseään oli Kleemola verrytellyt jalkansa siihen pisteeseen, että hän korvasi hyökkäyksessä Tommi Wellingin. Piakkoin tämän jälkeen palloa saatiin kaivella kuitenkin aivan väärästä maalista; KTU:n Aatu Asikainen oli virittänyt jalkansa auki rangaistusalueen rajalla ja täräytti illan hienoimman osuman ohi täysin vailla mahdollisuuksia olleen Moilasen.

Tässä kohtaa ottelua Jesse Ivanoff sai pelin tarkkailemisesta kentän laidalta tarpeekseen ja pisti itsensä kehiin moderniksi wingbackiksi aiheuttamaan kauhua vastustajan kannattajille.

Vaikka Poikien pistepussi ei olekaan viime viikkoina kasvanut toivotulla tavalla on joukkueessa ollut poikkeuksellisen kova taisteluasenne. 15 minuuttia pelikellossa ja kaksi maalia tappiolla ei lamauttanut oululaisia tänään(kään) vaan joukkue esitti jälleen komean loppukirin. 83. minuutilla vahvasti laidalla haastanut Tuomas Heliste murtautui boksin reunoille ja tarjoili pallon takaviistoon, josta Jaakko Nissilä pääsi painamaan kavennuksen 3-2.

Vahvasti painetta laittaneet Laukan suojatit palkittiin kiristä lopullisesti ottelun lisäajalla. Puolustuksesta lähteneen pitkän pallon voitti hyökkäyksen kohdepelaaja Kleemola, jonka jatkopallossa ensimmäisenä paikalla oli Mattila. Mattilan jatko tavoitti maalin edustalta valmentaja Määtän, joka murjoi pelin loppulukemat numeroihin 3-3.

Aloituspotkun jälkeen Asikaiselle avautui vielä puolittainen maalintekopaikka, mutta laukauksessa ei ollut samaa laatua edellisen vedon tapaan. Hetki tästä ja ottelun tuomari Ben Ameur Ghazi vihelsi pelin päätökseen.

Tasapelituloksella Pojat vahvistaa 5. sijaa sarjataulukossa. KTU tasapelin myötä menettää paikkansa sarjataulukon kärjessä Ärjyn voittaessa oman ottelunsa samaan aikaan.

Villan Pojat jatkaa otteluitaan tulevana sunnuntaina kotiottelulla sarjan kuudetta Sirkkakosken Sisua vastaan. Tervetuloa tällöin Pateniemeen.