Tekantin otteluraportti: OuTa ryynäsi Villan Pojat kumoon

Villan Pojat kokivat Heinäpään auringon alla karun tappion Oulun Tarmon käsittelyssä lukemin 2–0 (0–0). Viime viikon toisintona avausmaali syntyi rankkarista ja toinen ottelun loppuhetkillä, tosin tällä kertaa Pojat jäivät maaleitta. Kauden ensimmäinen ottelu ilman tehtyä maalia on siis nähty ja joukkue on nyt tappioputkessa.

Huuhkajia kunnioittaen ottelu alkoi Villan osalta pimputtelu mielessä ja puolustuksessa nähtiinkin sen myötä kammottavia tilanteita. Pimpulipampulia ei pelialusta missään nimessä suosinut ja pelin parhaat maalipaikat luotiinkin suoraviivaisella etenemisellä. Avausjaksolla lähimpänä maalintekoa olivat Pojista Hicham Bouhia sekä Ville Määttä, mutta kumpaisenkin pusku suuntautui lähietäisyydeltä ohi maalin.

Alku oli Poikien osalta vielä jokseenkin reipasta tekemistä, mutta vauhti hyytyi avausjakson loppua kohden ja OuTa otti ohjat karvaisiin kouriinsa. Köyhän miehen Keke Huusko eli Tuomo Haarala kapteeninaan Tarmo pelasi tuttuun tapaansa armottoman kovaa, mutta vastustajalta samankaltaisia otteita ei jostain syystä kuitenkaan haluta ottaa vastaan. Jakson lopulla Villan hikisen iltapuhteen urakoinut puolustus pudotti vielä pallon vaaran vyöhykkeelle rangaistusalueen eteen. OuTa pääsi hätyyttelemään uhkaavasti Jesse Ivanoffia, joka kuitenkin venyi torjuntaan pitäen pistehaaveet elossa.

Kyllähän minä tiesin, että Heinäpään pellolla näyttäisi hirveältä. Siksi olen täällä kylpemässä Nuren ja poikien kanssa. Markku on nero ja Pohjanpalo menee palloihin boksissa kuin agentti parhaina päivinään. Kenties kaivankin nappulakengät taas komeron perältä, jos selviän etelän leiristä ilman loukkaantumisia.

Agentti Kleemolan arvio

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin 56. minuutilla. Poikien puolustus antoi vastustajalle liikaa tilaa ja Tarmon hyökkääjää jouduttiin sukittamaan rangaistuspotkun veroisesti. Kyseessä oli kenties ottelun ainoa tuomio, josta pisteeltä varman maalin viimeistellyt Saku Hartikainen vaikutti olevan erotuomarin kanssa samaa mieltä.

Johtoasema toi kokonaan uuden vaihteen OuTa:n pelaamiseen ja lyhyen ajan sisään valkopaitaisen Villan maalilla nähtiin useampiakin vaarallisia, joskin lopulta tuloksettomia tilanteita. Poikain pyrkimykset tasoitusosuman kairaamiseen jättivät runsaasti parantamisen varaa. Vähäiset yritykset syntyivät Mikko Lapinniemen hyvillä pystypalloilla linjan taakse.

Viimeinen naula Villan Poikien arkkuun naulattiin loppuminuuteilla, kun toppari Jose Nissinen koki itsensä kuolemattomaksi haastaessaan hyökkääjää, menetti pallon ja pian pyörylää kaiveltiinkin maaliverkoista. Kahden maalin voiton siivittämänä OuTa pomppasi Villan Poikien edelle sarjataulukon kolmannelle sijalle. Tasoero sarjan kärkikolmikkoon on keskinäisissä kohtaamisissa tullut kolmen tappion myötä selvitettyä valitettavan hyvin. Tällä hetkellä alkusarjan nelossija on punavalkoisten mestaruus.

Jalkapallo on yksinkertainen peli, etenkin neljännen divisioonan tasolla. Tällä hetkellä Villa saa sen näyttämään kovin monimutkaiselta. Nyt joukkueella on kaksi viikkoa aikaa nollata tilanne perusteellisesti, viettää keskikesän juhlaa ja palata perjantai-illan otteluihin isännöimään Kellon Työväen Urheilijoita kesäkuun viimeisenä päivänä.