Tekantin otteluraportti: Rankkasade peitti Villan Poikien kyyneleet

Kempeleessä nähtiin kauden ensimmäinen tasapeli, kun Villan Pojat ja Ajax jakoivat pisteet tuloksella 1­–1 (0–0). Tasurin myötä Ajaxilta vaaditaan jo venymistä ja Villalta alisuorittamista, jotta joukkueiden järjestys taulukossa vielä muuttuisi.

Sade piiskasi säälimättömästi läpi ottelun mikä ei voinut olla vaikuttamatta pelin tasoon. Suuremmat hienoudet jäivätkin siis näkemättä Sarkkirannan stadionilla. Kelvollisia hyökkäyksien aihioita saivat molemmat joukkueet aikaan, mutta maaleihin ei avausjaksolla kyennyt kumpikaan.

Paremmat paikat siunaantuivat Villan hyökkääjille, mutta tulosta ei tullut. Elokuun pelien teemana tuntuikin olevan maalipaikkojen tuhlailu, joten viimeistelyharjoituksia lienee joukkueelle luvassa.

Maalihanat aukesivat 51. minuutilla, kun Teemu Mattila lähetti terävän pystysyötön Mikael Väyryselle, joka paini puolustajan pois tieltään ja sijoitti pyörylän maaliin. Osuma oli Väykälle kauden kymmenes ja samalla hänestä tuli neljäs Villan Poikien pelaaja, joka yltää kyseiseen rajapyykkiin Nelosessa. Aiemmin kymmenen osumaa ovat paukuttaneet nykyinen Kakkosen maalitykki Balogun Adebowale ja edelleen Villaa edustavat Miikka Koivuniemi ja Mattila.

Avausmaalin jälkeen punaisten peli jatkui hetken aikaa mallikkaasti. Toinen osuma olisi voinut ja olisi pitänyt syntyä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja jalkapallon ikuisten lainalaisuuksien mukaan pelin painopiste siirtyi Poikain maalille Ajaxin viritellessä tasoitustaan.

Jonkin aikaa maalivahti Jesse Ivanoffin rohkealla katkomisella ja raskaan topparikaluston purkupalloilla selvittiin, mutta lopulta omissa kilisi ja kolisi jälleen kerran viime hetkillä. 86 kellossa ja kuin edellisen kohtaamisen toisintona ajaxilainen, tällä kertaa Veeti Korpela saa vähän liikaa tilaa jysäyttää pallo yläressuun.

Loppuhetkillä punavalkoiset pääsivät vielä hätyyttelemään isäntien maalia, mutta lisäosumia ei nähty. Ajaxin kokoinen peikko roikkuu Poikain niskassa vielä ensi vuonnakin. Sarjatilanteen kannalta tasuri kuitenkin palvelee enemmän Villaa kuin Ajaxia.

Ensi viikolla ei peliä Poikain kalenterista löydy, joten joukkue pääsee hieromaan kuvioitaan rauhassa kuntoon. Seuraava mittelö on luvassa lauantaina 16. syyskuuta, kun Kurenpojat liitävät Heinäpäähän syyspesintää varten.