Tekantin otteluraportti: Taistelun kautta voittoon

Puleward City – Villan Pojat 2-4 (1-3)

Voitto, kolme pistettä ja huomenna omissa käsissä alkusarjan kakkostila elokuun pimenevässä illassa Hiukkavaarassa, kaikki pitäisi olla punanuttuisen Oululaisjoukkueen leirissä hyvin, mutta silti meinaa tuskastuttaa.

Tänään Villan Pojat ja Puleward City ottivat esinäytöksen yläloppusarjan otteluun, jossa taistellaan syksyn aikana noususta Neloseen. Kumpikin joukkue toi Pateniemeen siipirikkoisen ryhmän, kun Villan Poikien vaihtopenkkiä koristi kolme vaihtopelaajaa, viereisellä penkillä Puleward vastasi yhdellä ainoalla vaihtomiehellä. Lähtökohdat eivät olleet missään nimessä ottelun arvolle sopivat, mutta toivon mukaan syksyn ratkaisevassa pelissä kummallakin joukkueella on joukkueen runko leveämpi.

Itse otteluun Pojat saivat lentävän lähdön Teemu Mattilan ja Paulo Lopesin tehdessä keskenään sekä 0-1 ja 0-2 -maalit pelikellon näyttäessä vasta reilua kymmentä minuuttia.

Ville Määttä toimi kapteenina Mikko Lapinniemen ollessa estynyt ottelusta.

Shokkialun jälkeen kotijoukkue Puleward City sai dieselmoottorinsa käyntiin ja heräsi pelaamaan pisteistä toden teolla; kapellimestarina toiminut kapteeni Sampo Alatulkki toi joukkueen maalin päähän ottelun 30. minuutilla ansaitun painostusjakson jälkeen. Kavennusmaaliin valmentaja Gonzalez reagoi vaihtamalla romuluisen toppari Tuomas Kleemolan kentälle tuomaan komeutta tilastoissa mainituille ottelua seuranneille nollalle katsojalle. Puoliajalle Pojat pääsivät kuitenkin johtolukemissa 1-3 Valtteri Impolan runnoessa pallon maaliin ja tehden täten uransa ensimmäisen maalin Villan Poikien riveissä.

Varokaa vastustajat, peto on päästetty irti.

Juomatauon aikana Pojat ottivat käyttöönsä Gonzalezin espanjalaisen pelikirjan luovan kolmen topparin taktiikan marssittamalla kentälle 300 kiloa pelotetta Pulewardin hyökkäykselle, kun linja laitettiin muotoon Alexanian-Kleemola-Janné.

Valitettavasti mutavellinä oleva kenttä ei sopinut vierailijoiden raskasrakenteisille puolustajille, jotka jäivät toistuvasti jälkeen kapteeni Alatulkista sekä liukasjalkaisesta Severi Mannisesta, jotka vuoronperään pujottelivat kolmikkoa oikealta vasemmalle, kuin Tanja Poutiainen Torinossa konsanaan.

Valkoisissa pelannut Pojat kuitenkin rimpuili näennäisen turvallisessa kahden maalin johdossa ottelun viimeiselle 15 minuuttiselle saakka, kunnes (ainakin Villan Poikien silmin katsottuna) ottelun erotuomari vie vähintäänkin kyseenalaisesti pallon rangaistuspotkupisteelle, maalivahti Jesse Ivanoff on päätuomarin mukaan liukunut kohtuuttomalla voimalla palloon rangaistusalueella, jonka johdosta Pulewardille tuomitaan rangaistuspotku. Hyökkääjä Severi Manninen pistää pallon voimalla maaliin ja peli on toden teolla herännyt henkiin.

Viimeisen vartin ajan kotijoukkue myllyttää hyökkäyksiään kohti maalia tasoitusta jahdaten, todelliset huippupaikat jäävät kuitenkin vähiin, mutta minuutit valuvat tuskallisen hitaasti eteenpäin. Viimeisten minuuttien Pulewardin painostus kuitenkin tarjoaa vierailijoille vastaiskun paikan, josta Topias Mesilaakso iskee kauden neljännen maalin ja sinetöi ottelun loppunumeroiksi 2-4.

Loppukaneettina ottelua ei missään nimessä voi pitää Poikien parhaimpina esityksinä, taisteluilme ei ollut aivan tapissa ja oman haasteensa molemmille joukkueille toi pahasti vettynyt Pateniemen nurmikenttä, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kapteeni Ville Määttä, joka kommentoi ottelua näin:

Kun kuulin aamulla olevani kapteenina illan ottelussa valtasi mieleni ylpeys, onhan joukkueessa esimerkiksi Tuomas Helistekkin taikka Mika Mäntynen, mutta heitä ennen joukkue halusi minut kapteeniksi.