Tekantin otteluraportti: Tasapeli päättää Nelosen kauden

Villan Pojat – Oulunsalon Pallo 2-2 (2-2)

Kauden viimeisessä ottelussa Villan Pojat sai vieraakseen paikallisotteluun Oulunsalon Pallon.

Hyvätasoinen Nelosen ottelu oli punaisissa pelanneelle kotijoukkueelle merkityksetön Poikien ollessa varmuudella alaloppusarjan kuudes. Vierasjoukkue OsPa taisteli jopa sarjavoitosta, mikäli Ärjy sekä OuTa pelaisivat OsPalle suotuisasti myöhemmin lauantai-iltana.

Poikien mainostaessa otteluennakossa laajaa rosteriaan oli totuus lopulta toisenlainen; avauskokoonpano oli viritetty kovaan kuntoon, mutta penkkiä tähdittivät nuhaisesta olemuksesta kärsineet Ivanoff ja Arola, varamaalivahti Moilanen sekä topparipari Raahesta Lindholm-Kleemola, melkoista metritavaraa siis.

Heikki Havana sai kunnian avata kauden viimeisen ottelun.

Aamupäivän ottelu oli kerännyt Palloliiton tulospalvelun mukaan runsaslukuisen kymmenpäisen yleisömäärän seuraamaan kiimaisaa kauden huipentavaa ottelua Pateniemen tekonurmen vierustalle.

Ottelun alku sujui hienoisassa OsPan hallinnassa Poikien hakiessa vielä ensiaskeliaan otteluun. Vaaranpaikkoja syntyi ensimmäisen varttituntisen aikana jokunen, mutta Havana oli maalilla totutun varma ja riisui oulunsalolaisten hyökkääjät aseista useampaankin otteeseen.

Poikien kannalta iso takaisku tuli 15. minuutin kohdalla loukkaantumisen muodossa, kun vaarattoman näköisessä kaksinkamppailutilanteessa laitapelaaja Sami Paloniemi loukkasi polveaan ja joutui jättämään ottelun kesken. Tilalle kentälle komennettiin Ville Lindholm, joka otti oman paikkansa puolustuslinjasta vapauttaen Valtteri Impolan laitaan.

21. minuutilla vierasjoukkue onnistui rikkomaan kuparisen. Maalinedushässäkän päätteeksi päätuomari Tom Proven vihelsi OsPalle rangaistuspotkun, jota laukomaan asteli Taneli Kukkonen. Kukkosen painava laukaus teki sen, mihin moni ei ole tällä kaudella kyennyt ja ohitti toisaalle syöksyneen Havanan vieden OsPan ansaittuun 0-1 -johtoon.

Ryökäle

Heikki Havana

Manageri Laukan vaatiessa nopeaa kuittia maalista kävikin juuri päinvastoin. Vain 8 minuuttia Kukkosen maalista saatiin palloa kaivaa jo uudestaan Poikien verkosta. Viekkaasti laidalla pelannut Enyer Laguerre pääsi etenemään rangaistusalueelle, jossa Jussi Mehtälä rynnisti topparin etupuolelle; terävä syöttö Laguerrelta ja Mehtälällä oli helppo työ ohittaa lähietäisyydeltä Havana.

Pallopoikana ottelussa toimi Oiva.

Pojat eivät kuitenkaan maaleista lamaantunut. Pitkin ottelun ensimmäistä jaksoa tiloja pallolle alkoi löytyä OsPan linjan takaa, josta saatiinkin kavennus vain pari minuuttia myöhemmin. Hyökkääjäksi itsensä otteluun isolla tussilla piirtänyt Ville Määttä teki päivätyötään takamus pitkällä vastustajan maalin edustalla ja vapautti itsensä vetoasentoon. Laukaus otti pienen kimmokkeen puolustajasta ja yllätti sinisten maalivahti Arttu Palviaisen, tärkeä kavennus 1-2.

Ville Määtän kauden maalisaldoksi tuli 5 osumaa.

Onnistuminen hyökkäyspäässä vapautti punapaitojen peliä ja hyökkäyksiä alkoi, jos ei nyt ihan virrata solkenaan, niin ainakin tulemaan jokseenkin säännöllisesti kohti FC Raahe -kasvatti Palviaista.

Jälleen yhden kaaospallon jälkeen oli aika kerätä palloa OsPa-maalista. Keskitystilanteen jälkitilanteessa hereillä ollut Teemu Mattila ei aikonut jäädä Määttää heikommaksi maalipörssissä, vaan taiteli puolivolleysta pallon maaliin tasoittaen pelin puoliajalle numeroihin 2-2!

Juomatauolla Pateniemen pukukopissa kehtasi joukkuejohto ja pelaajat jopa hiukan hymyillä. Sysisurkean syksyn jälkeen joukkue oli noussut nopeassa tahdissa tasoihin OsPaa vastaan, jolta oltiin otettu kesäkuussa käkättimeen härskein 7-0 -lukemin; ainakaan se ei tulisi toistumaan.

Puoliajalla ei vaihdoista edes keskusteltu, eihän siellä penkillä ketään käyttökelpoista pelaajaa enää kyllä ollutkaan.

Jakso ei alkanut ruusuisasti kotijoukkueella. Ikämiessarjoihin jo lähemmäs viisi vuotta tarpeeksi nuori ollut Heikki Havana rikkoi takareitensä ja joutui tulemaan vaihtoon. Sisään hyppäsi ehkäpä se ainoa ehjä pelaaja, eli maalivahti Perttu Moilanen.

Olen yrittänyt painottaa maksimissaan 5 minuutin puoliaikoja, lihakset kylmettyy pukuhuoneessa istuskellessa.

Maalivahtisankari Havana

Toinen jakso oli maalipaikoiltaan ensimmäistä jaksoa maltillisempi, parhaat tilanteet Pojista siunaantuivat Teemu Mattilalle, jonka laukaus painui metsikköön sekä Valtteri Impolan pusku, joka kolahti nurmen kautta tolppaan.

Perttu Moilanen piti maalinsa puhtaana.

Viimeiselle kympille pelaaja-valmentaja Kleemola vapautti hyökkäykseen niin Janne Arolan, kuin itsensäkin, mutta tästä huolimatta maaleja ei kummassakaan päässä enää ottelua nähty ja tuomari vihelsi ottelun loppulukemiksi varsin oikeudenmukaiset lukemat 2-2.

Lopputulos tarkoitti sitä, että OsPa jäi sarjataulukon kolmannelle sijalle, illan muissa otteluissa niin OuTa kuin myös Ärjy hoitivat omat leiviskänsä. Tulokset tarkoittivat sitä, että Kainuun Ärjy voitti Nelosen ja lunastaa paikkansa Pohjois-Suomen Kolmoseen kaudelle 2023, Villan Pojat onnittelee!

Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa seuran toimistolla välittömästi, harjoitukset pelaajien osalta todennäköisesti joulukuussa, tästä tiedotusta tulee tarkempien aikataulujen ollessa selvillä.