Tekantin otteluraportti: Tasonnosto ei tuonut pisteitä

Oulun Tarmo – Villan Pojat 3-2 (3-1)

Sunnuntain taisto rakasta kiistakumppania vastaan ei kerryttänyt Villan Poikien pistepussia. Vuosien saatossa OuTaa vastaan on pelattu melkoisia trillereitä, eikä tämä ottelu ollut poikkeus. Pojilla oli otteluun lähdettäessä vain yksi teema: oman peliesityksen parantaminen viikon takaisesta konttauksesta SirSiä vastaan. Valmennusjohto painoikin ennen peliä kuuluisaa paniikkinappulaa ja uusi pelimuodostelma arvottiin tunteja ennen parrasvaloihin astumista: 3-5-2 ryhmitelmällä pyrittiin hakemaan keskikaistan dominanssia.

Alkuun dominanssi ei toteutunut, ja OuTa pääsi hallitsemaan palloa kohtuullisen vaivattomasti. Vartin pelin jälkeen alkoi tapahtua, kun reilussa kymmenessä minuutissa iskettiin neljä ”kaunista” aladivarimaalia. Maalit per joukkue jaettiin tasan 2-2, mutta harmillisesti tulostaululla komeili OuTan 3-1 johto. Villan Pojat toimitti pallon omaan maalin jalalla ja päällä, mihin Outa vastasi yhdellä ohjauksella oman verkon perukoille. Lisäksi OuTan keskitys painui epäonnisesti pelaajamassan läpi takakulmaan. Tauolle lähdettiin takaa-ajajan asemassa, mutta otteet olivat kuitenkin positiivisia verrattuna viikon takaiseen. Kopissa pelaajat puhkuivat uskoa, ja toisen puoliajan nousujohteisella esityksellä voitaisiin vielä nousta taisteluun pisteistä.

Toiselle puoliskolle haettiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita kahden vaihdon muodossa, kun keskikentän työmyyrä Topias ”millisiili” Mesilaakso ja wingback Manu ”ikiliikkuja” Mäkelä päästettiin irti. Valmennusjohdon painottama keskialueen fyysinen dominanssi alkoi pikkuhiljaa näkyä, ja Pojat pääsivät hallinnoimaan pelivälinettä ajoittain varsin mallikkaasti. Villan Pojat saivat lopulta palkinnon painostusjaksostaan, kun Manu painoi laidasta läpi lennokkaalla askeleella kuin Jukka Keskisalo Göteborgissa konsanaan. Laitapakki joutui rikkomaan, ja pallo pilkulle. Pallon taakse asettui pitkään tätä hetkeä odottanut Tuomas ”32” Heliste. Jorginhomaisen pilkkuvarmuuden omaava Edinburghin ja Raahen kasvattama taikuri painoi kauden kolmannen rankkarinsa varmasti maalivahdin ulottumattomiin.

OuTan kanssa sattuu ja tapahtuu (arkistokuva).

Pojat sai rakennettua vielä muutamia mehukkaita aihoita, mutta valitettavasti tasoitusosuma ei koskaan nähnyt päivänvaloa. Näin täysi pistepotti OuTalle, ja Poikien ensimmäinen voitto jatkosarjassa on vielä ottamatta. Peli kuitenkin osoitti, että pelisuunnitelman ja -toteutuksen  onnistuessa Pojat on lähellä nelosen kärkipäätä. Hyvä taisteluasenne ja parantunut pallollinen pelaaminen luovat uskoa kauden kahteen viimeiseen otteluun Ärjyä ja Ospaa vastaan. Lähdetään sekoittamaan soppaa isolla kauhalla ja kiusataan kahta kärkipään joukkuetta ennen kauden paketointia. Vamos!