Tekantin otteluraportti: Vakuuttava voitto PonPan kustannuksella

Villan Pojat – Ponkilan Pantterit/2 6-0 (3-0)

Helteinen Pateniemi tarjosi kuusitoistapäiselle katsomolle aurinkoisen sään lisäksi iloista jalkapalloa, kun kotijoukkue Villan Pojat sai vastaansa muhoslaisen Ponkilan Panttereiden reservijoukkueen.

Täydellä kokoonpanolla otteluun päässyt kotijoukkue oli asetellut avauskokoonpanoon suuresti muuttuneen miehistön, mielenkiintoisimpana näistä ehdottomasti maalivahti Jesse Ivanoffin tehdessä paluun punaisten maalinsuulle.

Jesse Ivanoff esiintyi kauden toisessa kilpailullisessa ottelussaan pitäen heti maalinsa koskemattomana.

Ottelun alusta saakka Villan Pojat oli joukkueista se, joka oli pallon kanssa aktiivisempi, PonPan vetäytyessä omalla puoliskolleen luottaen vastaiskujen voimaan. Vieraiden puolustus ei kuitenkaan ehtinyt tukkimaan puolustuslinjansa rivejä riittävän tarkasti, kun ottelun 8. minuutilla Lapinniemi oli vapauttanut Kolarin serkkunsa Koivuniemen nokikkain muhoslaisten maalivahdin kanssa, lopputuloksena arvattava 1-0 -maali.

Maalin jälkeen voimasuhteet kentällä tasoittuivat Panttereiden muristessa kohti Ivanoffin maalia, todelliset vaaranpaikat kuitenkin jäivät vähiin eikä Poikien maalivahdin tarvinnut venyä parhaimpaansa.

Ensimmäisen puoliajan vesitauon jälkeen kentälle palasikin latautunut punanuttuinen lauma, 33. minuutilla ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Kamal Arifi teki väkevää laitanousua, jonka seurauksena pallo saatiin toimitettua maalille, Sami Paloniemi löysi maalin edustalta säälimättömän Teemu Mattilan, joka paukautti lukemiksi 2-0.

Kamal Arifi pelasi kauden parhaan ottelunsa.

Hyvän ensimmäisen jakson kirsikkana oli vielä muutama minuutti ennen taukovihellystä tullut Tuomas Kleemolan puskema kulmapotkumaali, jonka tarjoili Miikka Koivuniemi.

Puoliajalla suuria muutoksia ei tarvinnut tehdä eikä valmentaja Gonzalezillakaan juuri moitteita joukkueelle ollut esittää, vaihtoina kentälle tuotiin suuresti raataneiden Lapinniemen sekä Helisteen tilalle Mesilaakso sekä Gurung.

Puoliaika ei tuonut juurikaan voimasuhteisiin kentällä muutoksia, punaiset pelasivat positiivista jalkapalloa, kuten viime aikoina ollaan totuttu Villan Pojilta näkemään, pallonhallinnasta palkinto saatiin maalin muodossa, kun Teemu Mattila ampui rangaistusalueen rajalta tarkan kääntölaukauksen ohi PonPa-veskarin.

Maalien myötä suurin jännitys ottelusta katosi ja pelistä alkoi kummaltakin joukkueilta paras peli-idea karata, hurjaan maalivireeseen yltynyt Tuomas Kleemola kävi vielä puskemassa pallon toistamiseen maaliin laittaen numerot jo lukemiin 5-0!

Ottelun viimeisillä minuuteilla tunteet kesäisessä Pateniemessä hiukan kiihtyivät, jonka seurauksena muhoslaiset pelasivat viimeiset minuutit yhden kenttäpelaajan vajavuudella, joukkueen kokenut kettu Vatche Alexanian haistoi puolustuksen haavoittuvuuden ja ampui pallon Koivuniemen keskityksestä vastuttamattomasti lähes maalin vasempaan ylänurkkaan tehden loppunumeroiksi 6-0.

Näin, että puolustaja on epätasapainossa, juoksin ensiksi takatolpalle hämätäkseni häntä, jonka jälkeen pinkaisinkin eteenpäin. Puolustajalla ei ollut tässä kohtaan enää mahdollisuutta saada minua kiinni, jolloin saatoin laittaa pallon rauhassa vasempaan ylänurkkaan.

Vatche Alexanian kertaamassa maaliaan.

Näin päättyi Villan Poikien voitokas heinäkuu, peleistä ei liian pitkää taukoa tule kuitenkaan otteluiden jatkuessa jo viikon päästä tiistaina. Välissä joukkue ehtii tehdä yhden palauttavan harjoitteen evakkokentällä Heinäpäässä Qstockin vallatessa tulevana viikonloppuna Raatin tekonurmen.