Tekantin otteluraportti: Villan Pojat kuumana räntäsateessa

Villan Poikien kausi käynnistyi Pateniemen arktisissa olosuhteissa komeasti, kun Tornion Tarmo kukistui luvuin 5–0 (2–0).

Ottelun alku totisesti näytti kauden ensimmäiseltä peliltä. Vauhtia piisasi, mutta järki napattiin mukaan vasta jälkijunassa. Kapealla miehistöllä jalkeilla ollut ToTa ei säästellyt yhtään, vaan prässäsi kovaa heti alkuun ja iski terävillä vastahyökkäyksillä. Kotijoukkue sen sijaan piti pallosta parempaa huolta.

Maalitalkoot aloitettiin reilun vartin pelin jälkeen. Miikka Koivuniemen löysi syötöllään Mikael Väyrysen keskikaistalta, joka pääsi viuhuttamaan pallon alakulmaan ja tilanteeksi 1–0. Avausmaalin jälkeen Tarmo oli hetken pinteessä punaisten ahdistaessa armottomasti.

28. minuutin kohdalla Patrik Peltoniemi joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti ja Tarmo pääsi lähettämään vaparin maalille tuloksetta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Anton Sarkkinen laukoi pallonriiston jälkeisestä tilanteesta terävän kudin yli maalin.

Pojatkin saivat omat tilanteensa, jotka päättyivät niin ikään tuloksettomina. Pari minuuttia ennen avausjakson loppua punapaitainen kotijoukkue osui kuitenkin toistamiseen, kun puolustuslinjan taakse pallon saanut Teemu Mattila roikutti pallon Mikael Väyryselle namupaikkaan takatolpalle maaliin nyökättäväksi. Tauolle paineltiin vahvasti Villan Poikien komennossa.

Liekö se kuuluisa hyvä olo hiipinyt punanuttujen mieliin ja ottelun toiselle jaksolle lähdettiin löysäillen. Se kostautuikin välittömästi, kun parin minuutin pelailun jälkeen Villan alakerrassa sekoiltiin niin railakkaasti, että lopulta maalia vartioinut Jesse Ivanoff joutui kaatamaan tarmokkaan hyökkääjän. Pallo rangaistuspisteelle, josta Tarmon sinipaita ei kuitenkaan Villan punaisten onneksi saanut sudittua kuulaa kuin päätyverkon syvyyksiin.

Rankkarista kuivin jaloin selviäminen taisi herättää Villan Pojat ja heti perään mentiin jo toisessa päässä, kun pallo pelastettiin miltei maaliviivalta väljemmille vesille. Villa sai koneensa jälleen käyntiin ja siirtyi kolmen maalin johtoon, kun Väykkä kuskasi palloa maalille ja tarjoili tyhjiin vaihtopelaaja Tommi Wellingille viimeisteltäväksi.

Ensimmäisen Villa-maalin makuun pääsi myös Järvelä #56.

Peli oli jälleen tiukasti hallinnassa ja hyökkäyksiä vyörytettiin vieraiden maalille. Noin vartti ennen loppua yhden tilanteen aikana saatiin miltei puolenkymmentä laukausta, jotka kaikki selvitti Tarmon maalilla kelpo pelin pelannut Sampo Nousiainen. 80. minuutin kohdalla hän joutui kuitenkin antautumaan jälleen, kun Manu Mäkelä pukkasi kulmasta ensimmäisen maalinsa Villan Pojissa. Hetkeä myöhemmin supersub Mäkelä vuorostaan syötti osuman. Tarkka keskitys oikealta laidalta löysi tiensä Heino Järvelälle, joka taituroi pelivälineen maalin takanurkkaan.

Viiden maalin voitolla Villan Pojat nappasi itselleen sarjan kärkipaikan ja avasi kautensa vakuuttavasti. Nyt on jälleen hetki aikaa (juhlia vappua) hioa peliä vielä paremmalle tasolle, seuraava ottelu väännetään Patelan perjantai-illassa Puleward Cityä vastaan kello 19.30 alkaen.