Tekantin otteluraportti: Villan Pojat pistejakoon kotiavauksessa

Villan Pojat – Kainuun Ärjy 2-2 (1-2)

Villan Pojat avasivat kautensa lauantaina kotiottelulla viime kauden kilpakumppania Kainuun Ärjyä vastaan. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun siipirikkoisina loukkaantumisten ja koronan kiusaamana. Tästä huolimatta joukkueiden kokoonpanot olivat täynnä laatua, ja odotettavissa oli viime kauden tapaista tasaista vääntöä.

Villan Poikien valmistautuminen otteluun ei ollut sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä alkuminuuttien aikana kajaanilaiset hallitsivat peliä täysin, luoden tukun vaarallisia maalipaikkoja. Ärjy siirtyi 1–0 johtoon jo viidennellä peliminuutilla, kun Miki Kettunen upotti pallon varmasti rangaistuspisteeltä ohi Heikki Havanan.

Katastrofaalisen alun jälkeen Pojat saivat kulmapotkun, ja Valtteri Impola kanavoi sisäisen Kaitsu Pahlmaninsa upottaen pallon suoraan takakulmaan. Tasoitusosumaa ei kuitenkaan ehditty juhlia montaa minuuttia, kun pallo löysi tiensä jälleen Poikien maaliin. Lepsu kulmapuolustaminen tarjosi Oskari Honkoselle helpon työn siirtää pallon maalinedustalta verkkoon.

Kotijoukkueen ongelmat lisääntyivät, kun Heikki Havanan pohje irtisanoutui ja Hessu joutui jättämään ottelun kesken. Hetkellisen paniikin jälkeen maaliin arvottiin keskushyökkääjä Ville Määttä. Viimeistään tässä vaiheessa puolustuksen täytyi olla täyttä timanttia, sillä joukkueen nelosveska Ville ”Saint Iker” Määttä ei osaa syöksyä kuin toiselle puolelle. Valmennusjohdon täytyi rukoilla, ettei tieto tästä ”pienestä” puutteesta olisi kantautunut Kainuuseen saakka. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun tasaisissa merkeissä, ja taukojuomalle lähdettiin 1–2 takaa-ajoasemasta.

Pohjelihasrepeämä on tyypillinen keski-ikäisillä harrastelijapelaajilla. Paljon pelaavilla ja alle 35-vuotiailla se on harvinainen. (Lähde: Duodecimlehti) Kuvassa Heikki Havana.

Toinen jakso alkoi jälleen Kajaanin pienoisessa hallinnassa. Pelin vanhetessa Pojat alkoi kuitenkin kääntämään otetta itselleen, ja keskikentän kolmikko Mikko ”N’Golo” Lapinniemi, Niko ”Nedved” Junkkari ja Eeli ”Modric” Sissonen löysivät paremmin toisensa. Tämä kolmikko tulee varmasti dominoimaan viheriöitä kesän edetessä.

Painostus palkittiin parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Tuomas ”nostan Villan Pojat vaikka yksin kolmoseen” Heliste kaadettiin rankkarialueen rajalla. Tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kantaa pallo pilkulle. Heliste astelee itse pallon taakse ja lähettää maalivahdin väärään suuntaan. Pallo tarkasti pömpeliin, ja manageri Pasi Laukka pyyhkii kylmänhikeä otsaltaan.

Pojat saa lisää lunta tupaan loukkaantumisten muodossa, kun Mika ”ei enää koskaan puuroa” Mäntynen joutuu kävelemään penkille takareisivamman myötä. Molemmilla joukkueilla oli vielä maukkaat paikat napat täysi pistepotti. Tuomari vihelsi otteluun päättyneeksi, ja 2–2 lopputulos oli oikeutettu kenttätapahtumiin nähden. Pelissä oli paljon hyviä asioita, joita on hyvä ottaa mukaan seuraaviin koitoksiin. Parannettavaa kuitenkin jäi ja harjoituskentällä on tehtävä duunia enne seuraavaa ottelua. Futisforumin nelosdivarifanaatikot pitävät kuitenkin molempia joukkueita sarjan kärkipään ryhminä, joten revanssin paikka voisi olla tarjolla syksyllä yläloppusarjassa.

Villan Pojat pelaa seuraavan kerran 7.5. FC Kurenpoikia vastaan Pateniemen tekonurmella. Eiköhän tästä saada maagisen mehukas futiskesä rakennettua. Vamos!