Tekantin otteluraportti: Villan Pojat takaisin voittokantaan

Maaleja virtasi Villan Pojille jälleen kuin viiniä roomalaisten bakkanaaleissa, kun FC Santa Claus kaatui lukemin 4–1 (2–1). Poikien toimesta todistettiin todeksi vanha väite siitä, ettei jalkapallossa ansaita mitään, vaan otetaan. Nuorelle vierasjoukkueelle jaettiin arvokasta oppia, olihan pelistä heille tarjolla enemmänkin kuin pelkkä tyly tappio.

Maalitalkoot käynnistettiin ottelun kolmannella peliminuutilla, kun takatolpalle suuntautuneen kulmapotkun siivosi maaliin Ville Määttä. Avausosuman jälkeen Santa aloitti melkoisen rallin ja meinasi tasoittaa heti seuraavasta tilanteesta. Lyhyessä ajassa kotijoukkueen maalilla nähtiin melkoista hässäkkää, kun muun muassa Heikki Havana torjui läpiajon ja Mikko Lapinniemi pelasti kulmapotkun takavasaralla väljemmille vesille. Lopulta puolustus uinahti kohtalokkaasti, pakka levisi keskeltä halki ja joulumaan porukka laittoi pelin tasoihin.

Avausjakson Pojat kärsivät ajoittain suurtakin hätää, mutta taukojohto napattiin kuin varkain. 43. minuutin kulmapotkusta uudenkarhea Selectin pelipallo putosi Patrik Peltoniemelle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä munkin pussukkaan. Kotijoukkueen leirissä voitiin olla johtoasemaan enemmän kuin tyytyväisiä, vieraiden pukukopissa luultavasti ihmeteltiin lajin ja ihmiselon mielettömyyttä.

Määttä rankaisi kulmapotkusta, koska rosollin kastike ei ollutkaan kermavaahtoa.

Toisella jaksolla nähtiin tuttuun ja totuttuun tapaan kahden maalin Väykkä-show. Parinkymmenen minuutin tahkoamisen jälkeen Mikael Väyrynen pääsi karkaamaan jälleen kerran läpiajoon nopeilla koivillaan ja ohitti maalivahdin varmalla viimeistelyllä. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Väyrynen varasti pallon pinteeseen joutuneelta Santan maalivahdilta ja tökkäsi tyhjiin loppulukemat. Nuoren hyökkääjän maalinälkä vaikuttaa kyltymättömältä, maaliputkella on mittaa jo neljä ottelua.

Lisäosumia ei kelvollisista aihioista huolimatta enää nähty, eikä ottelun toinen puolisko ylipäätään jää historiaan suurena spektaakkelina. FC SCJ ansaitsee kuitenkin kunniamaininnan loppuun asti yrittämisestä, kolmen maalin tappioasemassa jalka olisi varmasti monella joukkueella noussut kaasupolkimelta. Energiaa riitti myös veikeään sanailuun lähinnä tuomaritoimintaan liittyen.

Seuraavaksi edessä on ensimmäinen oikea reissupeli, kun lauantaina Haukiputtaalla kohdataan HauPa/2. Pallo pyörii Länsituulen tekonurmella kello 16.30 alkaen.