Tekantin otteluraportti: Voittamaton Villan Pojat

Villan Pojat – Puleward City 1-0 (0-0)

Villan Poikien kiireinen alkukausi sai keskiviikkona päätöksen punaisten kohdatessa ennen pienimuotoista ottelutaukoa paikallisottelussa oululaisen Puleward Cityn.

Lähtöasetelmat otteluun olivat, että kotijoukkue Villan Pojat ei ollut koskaan Pulewardille hävinnyt kilpailullista ottelua, vaan keskinäiset olivat menneet pisteiden valossa murskaavasti 9-0 Pojille. Tulosten valossa joukkueiden välimatka on tosin ottelu ottelulta kaventunut ja Poikien voitto on ollut aina vain tiukemmassa (5-0, 4-2 sekä 2-1).

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivatkin kauden kenraalissa, jossa keltapaidat niistivät Villan Poikia Heinäpään tekonurmella ansaitusti lukemin 3-1.

Paljon oli kuitenkin tapahtunut sitten huhtikuisen lumisadeottelun, Villan Pojat oli pelannut neljä sarjaottelua tilastoin 2-2-0, joka oikeutti sarjataulukon toiseen sijaan. Ottelun vähemmän pelannut Puleward oli pelannut kolme tasavahvaa kamppailua, joista joukkue oli onnistunut voittamaan yhden sekä joutunut taipumaan kahdesti.

Villan Poikien kokoonpano otteluun.

Kotijoukkueen kokoonpano oli kokenut muutaman muutoksen sitten Tornion vierasottelun, Valtteri Impola teki paluun avaukseen. kuin myös Janne Arola laidalla. Jesse Ivanoff saa myös kauden ensimmäiset peliminuuttinsa sarjapeleissä Cup-ottelun ulosajonsa jälkeen.

Ottelu itsessään porottavan auringon alla Pateniemessä lähtee käyntiin vähintäänkin sekavasti, pallo polttaa pelinavauksessa ja hallintajakson pelivälineen kanssa jäävät toistuvasti muutaman syötön mittaisiksi.

Parhaimmat maalipaikat syntyivätkin ensimmäisellä jaksolla vierailijoille. Ottelun 25. minuutilla Cityn maalivahti Juhani Kangas avaa pallon pitkänä kohti kärkipelaajaa ja samalla hetkellä Poikien Juha Salmela kompuroi omiin jalkoihinsa saa Pulewardin kärkipelaaja Saku Koskela elämänsä tilaisuuden viedä vierailijat 0-1 johtoon. Koskela joutuu kuitenkin läpiajossa toteamaan Poikien maalivahti Ivanoffin paremmakseen, joten Salmelakin selviää kompuroinnistaan lopulta kuivin jaloin.

Jokseenkin tapahtumaköyhän ottelun ensimmäinen puoliaika päättyy kotijoukkueen alkukaudelle tyypillisesti numeroin 0-0, josta siirryttiin 15 minuutin juomatauolle.

Puoliajan neuvotteluissa nähtiin poikkeuksellisen ärtynyt kapteeni Lapinniemi, joka oli seurannut ensimmäisen jakson vaihtopenkin luota. Syöttöpeli oli ala-arvoista ja vastustajan maalivahti Kangasta ei oltu päästy testamaan ensimmäistäkään kertaa. Lukemat tasoissa piti vain vastustajan huono viimeistely sekä Jesse Ivanoffin oiva pelivire.

Puoliajalla valmennus päättikin tehdä kaksi vaihtoa: Pois tulivat Tuomas Heliste sekä Eeli Sissonen, joiden paikat ottivat laidoissa Fraser Lennox ja Sami Paloniemi.

Toisen jakson alku ei ollut kuitenkaan sitä mitä joukkue sen halusi olevan, vieraiden Tommi Päkkilä pääsi heti jakson alkajaisiksi pommittamaan palloa rangaistusalueen rajalta, mutta Juha Salmela sai blokattua Päkkilän hyvän laukauksen. Vain minuutti tästä ja Ivanoff tekee ottelun ainoan virheensä; maalipotku jää pahasti välille, jonka Pulewardin keskikenttä katkaisee, nopealla syötöllä vierasjoukkueen hyökkääjä on jälleen nokikkain Ivanoffin kanssa, mutta Jesse paikkaa erheensä torjumalla toistamiseen läpiajosta pallon kulmapotkuksi.

Pelin painopiste pysyy ensimmäiset 20 minuuttia toiselta jaksolta tiukasta punapaitojen päässä, kun maalintekoa pääsevät yrittämään vuoron perään niin Niko Isola, Jaakko Vihanta kuin Jesse Haapalainenkin. Pulewardin viimeiset ratkaisut viuhuvat kuitenkin yli ja ohi kotijoukkueen maalin taikka ovat liian helppoja paloja Jesse Ivanoffille.

Toisen jakson ensimmäinen maalintekotilanne kotijoukkueelle tulee vasta 70. minuutilla, kun Juha Salmelan pitkä avaus tavoittaa Teemu Mattilan, mutta laukaus kokee saman kohtalon kuin vierailijoilla; palloa saadaan hakea maalin takaa päätyverkoista.

Sampo Alatulkkila oli hankalasti ohitettavissa.

Roimasti maalipaikkoja kotijoukkue ei tänään kuitenkaan tarvitse voittoon, sillä jo seuraavasta paikasta rokottaa kotijoukkueen jokapaikanhöylä Ville Määttä. Pelikellon näyttäessä 80. minuuttia saa Tommi Welling pallon rangaistusalueen rajalla keskityspallon jälkeen. Welling vie pallon päätyrajalle, josta mies löytää keskeltä Määtän, joka ohjaa vasurilla pallon vastuttamattomasti ohi Pulewardin kassari Juhani Kankaan tehden lukemiksi 1-0.

Hetken jo näytti, että maalin jälkeen Pojat kaasuttelee helpohkoon voittoon, mutta peliajan hiipiessä lähelle täyttä aikaa alkaa Pulewardin orastava kiri näkymään myös kenttätapahtumissa. Ensiksi Lassi Lohen vaarattoman näköinen kaukolaukaus on lopulta painua Poikien maaliin, mutta keltapaitojen harmiksi peliväline jysähtää Ivannoffin vartioiman maalin ylärimaan. Lisäajalla Puleward saa vielä vapaapotkun vaaralliselta etäisyydeltä, mutta yläkulmaan suuntautunut laukaus on lopulta helppo torjuttava Ivanoffille. Lassi Lohen epäonni ei ota loppuakseen, kun mies pääsee vielä lisäajalla puskemaan palloa todetakseen yläriman jälleen olevan maalinteon tiellä.

Tilanteen jälkeen tuomari viheltää ottelun päätökseen, joka varmasti aiheuttaa parranpärinää Pulewardille, joka olisi maalintekopaikkojen määrässä mitattuna ansainnut ottelusta enemmän. Ottelun parhaana pelaajana Ivanoffia ei sovi kuitenkaan väheksyä, maalivahti on osa joukkuetta ja jos yhtään maalipaikkaa ei saa realisoitua maalin muotoon ei otteluita myöskään voi voittaa.

Pojat saa hengähtää tulevan viikonlopun, ennen kuin karavaani lähtee jälleen vieraspelimatkalla tällä kertaa Pelloon, jossa vastaan asettuu viime kaudelta tuttu Sirkkakosken Sisu. Pojat ei ole koskaan Sisulle hävinnyt ja suunnitelma on, ettei häviä tälläkään kertaa.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=fZLP51-N-Vo