Jälkikatsaus alkusarjan peleihin

Pohjoisen Nelosen kausi on edennyt jo loppuhuipennukseen, kun alkusarjan hiekkakakut on taputeltu ja loppusarjojen väännöt häämöttävät edessä. Villan Pojat punnersi isojen poikien puolelle ylempään loppusarjaan jo toista vuotta putkeen. Vaihtuvuus on ollut suurta viime kauden yläloppusarjasta, kun Poikien lisäksi ainoastaan OuTa uusi paikan taulukon yläpäässä.

Villan Poikien ehdoton vähimmäistavoite kaudelle oli yltää ylempään loppusarjaan ja siinä joukkue onnistuikin. Tällä kertaa lippu jatkopeleihin napattiin komealla yhdentoista pisteen marginaalilla, viime kaudellahan yläpuoliskolle ponnistettiin rimaa hipoen. Edelliskauteen verrattuna on menty eteenpäin tilastojenkin valossa. Pisteitä on jo nyt kuusi enemmän kuin viime kauden päätteeksi, voittoja tuplasti enemmän ja tehtyjä maaleja peräti 18 enemmän. 

Onnistumiset näkyvät myös pelaajien tilastoissa. Viime kaudella joukkueen maalikuninkaan kruunun sai pokata viidellä maalilla, mutta nyt jo kolmella pelaajalla on viisi maalia tai enemmän. Peräti viisitoista pelaajaa on osunut maalipuiden väliin, kun koko viime kaudella vain kahdeksan. Mikael Väyrysen neljän ottelun maaliputki on pisin, mutta kauden toistaiseksi ainoa hattutemppu on kirjattu Ville Määtän nimiin.

Parhaat maalintekijät sarjapeleissä:

  1. Mikael Väyrynen 8 maalia (8 peliä)
  2. Ville Määttä 7 (10)
  3. Miikka Koivuniemi 5 (9)
Väykkä viilettää oivassa maalivireessä.

Tärkein syy hyvälle kaudelle on uuden valmennuskaksikon Festus & Tikkanen lisäksi tietysti onnistuneet pelaajahankinnat. Avauskokoonpanon vakiokasvoina ja vastuunkantajina on useampiakin uusia pelaajia, joka on osoitus joukkueen uusiutumiskyvystä. Seitsemän pelaajaa on tehnyt tällä kaudella sarjadebyyttinsä punapaidassa. Peliminuuteilla mitattuna eniten vastuuta kentällä ovat kuitenkin kantaneet vanhat tutut nimet.

Eniten peliminuutteja kellottaneet:

  1. Ville Määttä 855 minuuttia
  2. Mikko Lapinniemi 854
  3. Miikka Koivuniemi 765

Tunteita ja tuoksujakin on jälleen kerran mahtunut Nelosen kesään, kuten asiaan kuuluu. Punanuttujen peleissä punalappua on tuomari vilauttanut neljä kertaa, joista kolme vastustajalle ja vain kerran Pojille. Joulukorteista puolet on jaettu pelaajille ja puolet taustahenkilöille. Villan lentävä manageri Pasi Laukka on toistaiseksi katsellut vain keltaista, kuten myös apuvalmentaja Niko Tikkanen.

Innokkaimmat korttihait:

  1. Teemu Mattila 2 keltaista 1 punainen
  2. Patrik Peltoniemi 3 keltaista
  3. Pasi Laukka (+ kolme pelaajaa) 2 keltaista

Kakkospaikka on hyvä saavutus ottaen huomioon, että sarjassa on meritoituneita joukkueita täynnä yksilötaitoa ja laadukasta saunailtakulttuuria.

Kesä viheriöillä on rullannut pääosin positiivisissa merkeissä ja treeneissä on ollut hyvä meininki, joka on näkynyt vakuuttavissa pelituloksissa. Rehellisesti ottaen yksikään matsi ei ole ollut läpihuutojuttu ja olemme saaneet paiskia hommia tämänhetkisen pistepotin eteen.

Kausi aloitettiin tuloksellisesti todella hyvin pois lukien KaPa-peli. Pelillisellä puolella on ollut hakemista, joka on tosin normaalia, kun joukkueen pelaajisto muuttuu, sekä uusi valmennus ideoineen saapuu. Koko ajan on kuitenkin mielestäni menty sillä puolella eteenpäin.

Ajax- ja OuTa-pelit olivat heikkoa tekemistä ja osasyynä tähän voidaan varmasti pitää Heinäpään huonokuntoista kenttää kesäkuun alussa. Se oli toki molemmille sama, mutta peleihin lähdettiin väärällä suunnitelmalla ottaen huomioon nurmen kunnon.

Erityisesti KTU-peli oli käännekohta, kun nousimme 0–3 tappioasemasta vajaamiehisenä 4–3 voittoon. Tämä kasvatti itsevarmuuttamme ja käynnisti neljän voiton putken, joka jatkuu toistaiseksi.

Valmentaja Niko Tikkanen

Lisää nuoren valmentajaorin mietteitä luvassa loppusarjan ensimmäisen ottelun ennakossa, Villan osalta loppusarja alkaa lauantaina. Pepe Willbergin tavoin pelitunnelmankin saa vain aamuisin ja siksi aloitusvihellys raikaa jo kello 11.30. Vastassa on toista kertaa tälle kaudelle Santa Claus. Siirtomarkkinoilla on tapahtunut isoja liikkeitä muuallakin kuin Saudi-Arabiassa ja planeettojen asettuessa oikeaan asentoon on Villan kokoonpanossa mahdollisesti uusia hankintoja.