Tarinoita Poikien alkutaipaleesta Kolmosessa

Talven paukkupakkasilla seuran väki matkasi Palloliiton saunaan, jossa selät vihdottiin ja pestiin huolellisesti. Kas näin löytyi Kolmosesta paikka Villan Pojille. Alku piirin korkeimmalla tasolla on ollut sanalla sanoen haastava. Suomen Cupista tuli helmikuussa lähtö ennen kuin seurapamppu Basso Laukka kerkesi sanoa vamos. Kevätkin on ollut kankea kuin kapteeni Lapinniemen selkä ennen naprapaatti Julkusen taikatemppuja.

Agentti Kleemolan tietotaito oli talvella kaupan eniten tarjoavalle. Villan Poikien tarjous oli yksi paketti chilijuustomakkaraa, Vitosessa touhuileva JPJ sen sijaan tarjosi kuusinumeroisen summan rahaa ja vuolaasti virtaavan lonkerohanan mökille asennettuna. Päätös oli selvä. Tällä kaudella mies on nähty vielä kaksoisagenttina Villan pelien kahviossa rillipäällikön tehtävissä. Alkukauden merkittävin saavutus onkin ollut molemmissa tämän kauden kotipeleissä toiminut kahvio, josta suuri kiitos kaikille tekijöille. Kotiotteluissa on ollut kahvion, kuulutusten ja hyvien yleisömäärien myötä positiivista ottelutapahtuman värinää ilmassa.

Mies olen köyhä, kalliit on laulujen lunnaat.

Agentti Kleemolan arvio

Alkukauden varovaiset otteet eivät ole Kolmosen karuilla kentillä riittäneet sarjapisteiden saalistamiseen. Maaliero on jokseenkin kylmä 0–24, kun takana on kaksi ottelua kotona ja vieraissa. Ensimmäisessä kotipelissä Rovaniemi Unitedia vastaan peliesitys oli ihan kelvollinen, ja vierailijat puristivat voiton itselleen vasta ottelun loppupuolella. Toinen kotipeli ohuella materiaalilla sarjan kolossia Kajaanin Palloilijoita vastaan ei jättänyt jossiteltavaa.

Viimeisin peli tulevanakin syksynä noususta luultavasti kieltäytymään pääsevää kaimaseura Rollon Poikia vastaan oli myös selvää kauraa lukemin 0–6. RoPoa vastaan lukemat olisivat ennakkoon ajateltuna voineet olla jopa suuremmat. Sen sijaan samat luvut Virpiniemen kentällä Haukiputaan Pallon vieraana olivat isompi pettymys.

Positiivisiakin asioita kentällä on ehdottomasti nähty, vaikka ne eivät vielä ole hurjiin tappiolukemiin vaikuttaneetkaan. Sarjapaikka on kuitenkin ensi vuodelle jo varmistunut PS Kemin luovuttua Kolmosesta, joten kesän tavoitteissa voinee nostaa hyvien peliesitysten jahtaamisen korkeampaan arvoon kuin prosenttipallolla revityt sarjapisteet.

Mikko Lapinniemi astelee päättäväisesti kohti sadatta otteluaan poikapaidassa.

Alavireisen alkukauden myötä valmennuksen vastuualueita jaettiin uudelleen ja Niko Tikkanen jäi taka-alalle Jarmo Saarelan ottaessa näytelmän pääroolin. Tulisieluinen Jape katseli heti ensimmäisen sarjaottelun jälkeen joulukorttia ja seuraa vielä kaksi seuraavaa ottelua jostain muualta kuin tekniseltä alueelta. Talvella managerin rooliin saapunut ja nyt valmennusvastuun ottanut Saarela on luvannut tuoda asennetta joukkueen tekemiseen, kesä näyttää mihin suuntaan uusi kippari laivan luotsaa.

Poikain tie käy huomenna takaisin tuttuun ja turvalliseen Pateniemeen, jossa haasteen heittää sarjan kärkikaartiin lukeutuva Ponkilan Pantterit. Punaisilla on ollut peräti kaksi ja puoli viikkoa aikaa valmistautua koitokseen. Kaikki mahdolliset käärmekeitot ja muut liemet on varmasti keitelty ja nautittu, jotta pistepussiin kertyisi viimeinkin täytettä. Mikäli maalit ja pisteet pysyvät edelleen nollilla lienee aiheellista tarkastella kesän siirtomarkkinoita ja kenties lisämuutoksia valmennukseen.

Alkukauden positiivisiin asioihin lukeutuu ehdottomasti nuorten pelaajien esiinmarssi. Joulukuussa järjestetty seurahistorian ensimmäinen testileiri kiinnosti lukuisia alueen lupaavia nuoria pelureita ja osa heistä onkin napannut itselleen ison roolin joukkueesta.

Uudet pelaajat kaudella 2024

Maalivahdit
#25 Joonatan Ritola (edellinen seura OTP)
Kakkosesta OTP:n riveistä Villaan siirtynyt nuori veräjänvartija. Alkukauden onnistujia, napannut ykkösmaalivahdin paikan itselleen.

Puolustus
#18 Viljami Tanhuala (K-Pallo)
Tanhu-Viljo ei paukutellut henkseleitä tullessaan, vaan on keskittynyt nöyrään työntekoon. Kalajoen Pallon kasvatti saanee lisää vastuuta kesän edetessä.

#17 Ville Lindholm
Uusvanha hankinta palasi pelikentille pahan loukkaantumisen jälkeen, viime kausi meni kokonaan ohi. Lidi tuo kokemuksen syvää rintaääntä takalinjoille ja valmennukseen.

#34 Riku Anttila (Hercules b-juniorit)
Taitava nuori keskuspuolustaja on päässyt kovaan kouluun aikuisten peleissä. Taidon kaveriksi kokemusta ja nöyryyttä, niin edessä on valoisa tulevaisuus.

Hyökkäys
#15 Uula Hyrkäs (OLS c-juniorit)
Pari kautta pelaamatta ollut nuori lahjakkuus. Oppirahoja makseltavana vielä runsaasti, mutta aihio on olemassa.

#28 Eetu-Kalle Toivainen (Tervarit)
Kevään positiivisimpia ilmestyksiä. Nuori kärkimies on tuonut mukanaan vikkelää jalkaa ja taitavaa pallonkäsittelyä. Vahva kandidaatti avaamaan joukkueen maalihanat.

#56 Juuso Kamutta (KajHa)
Hyökkäyspään jokerikortti Kajaanin Hakan riveistä. Saapui kauden kynnyksellä mukaan, uroteot vielä tulossa. FC Raahen kasvattina istuu hienosti seuran raahelaisjatkumoon.

#23 Pol Deng (HauPa)
Vielä Kamuttaakin suurempi jokerikortti. Pohjoisen alasarjat läpi kolunnut voimahyökkääjä palasi Suomen Cupissa kentille parin vuoden pelitauolta, sarjakausi vielä korkkaamatta.

Villan Pojat – Ponkilan Pantterit keskiviikkona 5.6. klo 19.30 Pateniemen tekonurmi