Tekantin otteluraportti: OsPan näytös Oulunsalossa

Oulunsalon Pallo – Villan Pojat 7-0 (0-0)

Keskiviikkona Oulunsalossa Villan Pojat sai toden teolla nähdä mikä ero on Kolmosen putoajan ja Vitosen nousijan välinen tasoero pahimillaan.

Iskukykyisellä joukkueella lyhyelle vieraspelimatkalle suunnanneet Pojat lähti otteluun suurin odotuksin rakentamaan uutta nousua lauantain SirSi-tappion jälkeen.

Valmennusjohto oli nostanut avauskokoonpanoon Ruotsin seikkailultaan kotiutuneen Jaakko Nissilän, sekä penkille oli nimetty Vaasasta kaupunkiin saapunut uusi sopimuspelaaja Heino Järvelä.

Kokoonpano keskiviikon otteluun.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. OsPa piti palloa Poikia enemmän hallussaan ja yritti murtautua hyökkäyskolmannekselle laitojen kautta vahvasti nousevien laitapakkien turvin. Heti ensiminuuteilla kotijoukkueelle siunautuikin ensimmäinen paikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta hyökkääjän maalintekoaikeet teki tyhjäksi maalilla Jesse Ivanoff.

Jakson edetessä punaiset pääsivät otteluun paremmin peliin mukaan ja saivatkin käännettyä pelin painopisteen kohti OsPan maalia. Parhaat maalipaikat siunaantuivat topparipari Määttä & Lindholmille, vierailijoiden harmiksi ruuti oli kuitenkin molemmilla läpimärkää.

Tommi Welling väänsi koko 90 minuuttisen.

Vielä puoliajan viime minuuteilla kulmapotkusta maalintekoa sai yrittää Tuomas Heliste, mutta hänen ohjauksensa siivosi maaliviivalta OsPa-puolustus.

Puoliajalle siirryttiin tasaväkisen ensimmäisen jakson jälkeen ansaituissa numeroissa 0-0.

Puoliajalla Villan Pojat ei suorittanut pelaajavaihtoja, OsPa sen sijaan lähetti kentälle numerolla kymmenen pelaavan Ermir Sukan, josta tulikin toisen jakson riesa vieraiden keskikentälle.

Jotain puoliajalla oli OsPan puolella sovittu, taikka Poikien puolella jätetty sopimatta, sillä sellaiseen hyökytykseen vierailijat joutuivat pelin edetessä.

Ensitahdit nyöryyttävälle tappiolle kotijoukkue löi ottelun 55. minuutilla, kun kapteeni Tuukka Tervo laukoi maalinedushässäkästä kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tästä 10 minuuttia eteenpäin ja Jussi Mehtälä tulitti pallon maaliin ohi Ivanoffin ja tässä yhteydessä taisi myös vierailijoiden selkäranka mennä poikki.

Juha Salmela paikkasi toisinaan myös Ivannoffin tontilla.

Toisen maalin jälkeen palloa ei juuri ottelussa muuta tehtykään, kuin kaivettu Poikien maalista. Ivanoff torjui sen joihin ehti, mutta varsin yksin hän tilanteissa jäi läpi toisen jakson.

Loppulukemiksi kotijoukkueen nuoret karpaasit painoivat numerot 7-0, jotka ovat harvinaisen rumat ja suoraan sanoen häpeää aiheuttavat. Pojat olivat pelissä hyvin mukana ensimmäisen jakson, mutta maalinteko ja laadukkaille maalintekosektoreille pääseminen tuottaa tällä hetkellä liian paljon haasteita.

OsPa teki keskiviikkona pitkälti saman mitä se teki Pojille kevään harjoitusottelussa. Nuori joukkue pelaa hyvää jalkapalloa, jossa pallo tekee työn ja miehet liikkuvat. Tänään kärsivällisyys palkittiin toisella jaksolla, kun väsyneet ja uskonsa menettäneet vierailijat eivät voineet paremmilleen kertakaikkisesti yhtikäs mitään.

Nyt joukkueella on aika hiljentyä pienelle juhannustauolle, jossa voidaan miettiä kahta edellistä ottelua ja pitää huoli, että tällä kaudella yksikään vastustaja ei tee enää samaa mitä OsPa tänään Villan Pojille aiheutti.