Tekantin otteluraportti: Villan Pojat jatkoon kaksijakoisella peliesityksellä

Oulun Jalkapalloklubi – Villan Pojat 1–3 (1–0)

Villan Poikien seurahistorian ensimmäinen voitto Suomen Cupissa näki päivänvalon, kun OuJK kaatui Heinäpään iltapäivässä kovan taistelun jälkeen lukemin 3–1 (0–1). Ottelu oli todellakin kahden jakson peli. Avauspuolikas edettiin OuJK:n komennossa ja toinen jakso oli täysin Villan.

Ottelu alkoi tunnustellen molempien joukkueiden varoessa suurempia virheitä. Tunnustelun päätteeksi kuin yhteisestä sopimuksesta valittiin etenemiskeinoksi ykkösreitin futis, eli isoa ylös. Kyseessä oli molemmille osapuolille kauden ensimmäinen peli ja siltä se totisesti myös näytti. Kovaa tempoa pidettiin yllä, mutta järki ei aina ennättänyt mukaan tilanteisiin.

Vajaan puolen tunnin kamppailun jälkeen keltaiseen verhoutunut kotijoukkue sai aikaan ottelun avausmaalin. Nopea avaus yllätti Villan Pojat housut kintuissa ja pallo pelattiin rangaistusalueen tuntumaan Aleksi Ruottiselle. Ruottinen ampui pelivälineen kimpoilemaan kuin kuulan flipperissä puolustuksen ja tolpan kautta verkon perukoille. Villa näytti jokseenkin lamaantuvan takaiskusta ja tauolle lähdettiin OuJK:n yhden maalin johdossa.

Ottelun tauolla Villan Poikien pukukopissa keiteltiin mitä ilmeisimmin jonkinlaista taikajuomaa ja katseltiin pikakelauksella parhaimmat amerikkalaiset urheiludraamat. Näiden toimenpiteiden myötä toinen jakso olikin valtaisaa ryöpytystä punaisten toimesta. Pallonhallinta oli ensimmäisen puoliskon lopulla kääntynyt Villan Pojille Klubin vetäytyessä puolustamaan johtoaan. Toisella jaksolla pallon pimputtelu jalostui myös maaleiksi.

Tarvittava kipinä maali-ilotulitukseen saatiin, kun valmentaja Chijoke Festus asteli itse kentälle vaihtopelaajana. Keskikentän täysin diktatuurinsa alle alistanut Festus pääsi heti todistamaan tasoitusosumaa, kun 54. peliminuutilla Villa lähetti kulmapotkun maalille kohtalokkain seurauksin. Toppari Hugo Hietajärvi tarjoili hallitun reisisyötön maalitykki Teemu Mattilalle, joka sivalsi takatolpalta akrobaattisen täysosuman.

Ottelun voittomaalin viimeisteli Villa-debyyttinsä tehnyt Hicham Bouhia noin kymmenen minuuttia edellisen osuman jälkeen. Bouhia hyödynsi keltaisen puolustuksen hutiloinnin napaten pelivälineen itselleen ja nostaen sen tyylikkäästi yli OuJK-maalia vartioineen Sami Heinolan. Kaksikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa viisikymmentä ottelua tämän koitoksen myötä Villan Pojissa pelannut Tuomas ”Skotti” Heliste viimeisteli loppulukemat. Nopea vastaisku puolustuksen selustaan tuotti tulosta, kun Heliste pääsi karkuun ja upotti pallon tylysti alakulmaan.

Kaksijakoisen ottelun ensimmäistä puoliaikaa sävyttivät punapaitojen lukuisat huolimattomat pallonmenetykset. OuJK:n suoraviivainen pelitapa tuotti heille ensimmäisellä jaksolla paikat, joista he saivatkin tehtyä avausmaalin.

Toiselle jaksolle tehty formaatiomuutos ja Poikien parempi kuntopohja tuotti punaisille kuitenkin lopulta tarvittavat maalit ottelun selkeähköön voittoon. Pelin tulee kuitenkin parantua huomattavasti, mikäli HauPa halutaan haastaa Cupin toisella kierroksella.

Agentti Kleemolan arvio

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu kivikova Kolmosen HauPa. Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu pelataan seuraavan kolmen viikon aikana, kuitenkin viimeistään 10.4. mennessä. Kyseessä on Villan Poikien kotiottelu.