Haurun otteluennakko: Isojen panosten Poikaderby Heinäpäässä

Suuri kurkiaura liitää Villan Poikien metsästysmaille, kun FC Kurenpojat saapuu huomenna Heinäpäähän viimeistä edeltävään otteluun. Kumpikaan joukkueista ei ole pitänyt hauskaa syksyn peleissä, Pojilla on alla pari katkeraa pistemenetystä ja Kurenpojilla on niskassaan neljän ottelun tappioputki.

Villan Poikien komea tuloskunto lerpahti heti ensimmäisiin syystuuliin, ja kahdesta edellisestä kärkipään vierasväännöstä Kajaanissa ja Kempeleessä saaliina oli yksi piste ja kaksi loppuhetkien romahdusta. Kakkossijakamppailun kannalta olisi vähintäänkin suotavaa, että uutta puhtia löytyisi jostain. Voitolla poikalauma varmistaisi käytännössä paikkansa kolmen joukossa. Kakkossijan menettäminenkin vaatisi jo pupellusta viimeisestä pelistä, mutta OuTaa vastaan se on aina lähtökohta.

Kurenpojat selvittivät kabinettisäilymisen jälkeen hieman yllättäen tiensä yläpuoliskon loppupeleihin. Sen suurempaa panosta ei ole jatkopeleissä ollut, vaan lähinnä potkiskelua Santan vitossijaa uhaten. Yllätysvalmis porukka on Kurenpojat kuitenkin perinteisesti ollut, joskaan tällä kaudella ei pudasjärveläisten toimesta ole kaatunut yksikään yläpuoliskon joukkue. Suurimpana vedenjakajana ottelussa toiminee vieraiden matkustusinto. Edellisessä vieraspelissä joukkue kävi häviämässä Rovaniemellä peräti 7–0 kymmenellä miehellä.

Hurraahuutoja ei kuulu poikaporukankaan suunnalta aktiivisuuden suhteen, mutta jonkinlainen hedelmäcocktail huomiseksi saataneen pyöräytettyä pöytään. Näyttämönä toimii harvinaisesti Heinäpään tekonurmi, edellisen kerran Villa on esiintynyt kyseisellä kynnysmatolla yli kuusi vuotta sitten historian ensimmäisellä kaudellaan. Sääennuste lupaa vähemmän yllättäen kaatosadetta.

Nuori ja nälkäinen (futsal)majumies Otto Niemelä on lyötävä karhunrautoihin ensi minuuteista alkaen. Toivotan edellisessä kohtaamisessa loistopelin pelanneen kurren maalivahdin karhunkämmenineen tervetulleeksi eläintarhaan.

Kun päästää nolla niin ei häviä. Yksi pitäisi varmaan tehdäkin, ettei kausi saa karmeaa loppua. Pysyttelen turvallisen etäisyyden päässä kurjankosteasta Heinäpäästä, mutta kätyrieni avulla lonkeroni ulottuvat avauskokoonpanoon asti.

Agentti Kleemolan arvio

Villan Pojat – FC Kurenpojat lauantaina 16.9. klo 16.30 Heinäpää