Haurun otteluennakko: Voiko Villan Pojat voittaa OuTan?

Elämässä ja jalkapallossa kerrotaan olevan tiettyjä lainalaisuuksia. Lokit seuraavat troolaria, agentti Kleemola on pelipäivänä mökillä, Oulun Tarmo voittaa Villan Pojat. Deterministinen ajattelija voisi väittää, ettemme voi muuttaa näitä tapahtumia, vaan kaikki tapahtuu määrätyllä tavalla määrätyssä järjestyksessä. Oululainen puistofilosofi Nure esitti hieman vastaavan ajatuksen todetessaan, ettei näe syytä Suomen voitolle, mutta joskus senkin olisi tapahduttava. Suomi ei ole vielä Saksaa voittanut, mutta huominen voi olla se päivä, kun Villan Pojat voittaa Oulun Tarmon.

Yli viisi vuotta on kulunut edellisestä ja ainoasta kerrasta, kun punaiset ovat päässeet näyttämään pitkää nenää tarmoleiriin. Joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa ja kuusi kertaa on OuTa juhlinut voittoa. Huomenna panokset ovat tavallista vääntöä korkeammalla, kun ottelun voittaja kuittaa itselleen myös sarjan kakkostilan. Toinen sija Nelosessa olisi Villan Poikien seurahistorian paras sijoitus. Voiton tuomat kolme pistettä nostaisivat Pojat myös kaikkien aikojen ennätyspisteisiinsä.

Onko huomenna se päivä? Ken tietää, mutta kehoni on valmis. En lörpöttele kauden huipennusta mökillä, vaan painostan vesikauhuisen hillerin lailla vastustajaa kentän laidalta huudellen. Varustukseni otteluun on seuraava: sifonkihuivi, suuret aurinkolasit, lierihattu, taskumatillinen marjamehua ja Jim Morrisonin runokirja.

Ensi yönä jalkapallojumalat tekevät taikojaan ja heittävät noppaa kohtalolla. Kaikki ratkeaa huomenna, siihen asti on aikaa unelmoida. Voitto tai kuolema, vamos ja liekki.

Agentti Kleemolan arvio

Materiaalia on laajalti käytössä ja kentälle marssitetaan raudanluja joukkio poikia. Maalivahti Perttu Moilasen kausi päättyi edellisen ottelun punakorttiin ja luultavasti illan valmistavissa harjoituksissakin joku onnistuu itsensä loukkaamaan. Myös yllätyspaluun tehnyt terassikeli voi tietää huonoa huomisen pelikunnolle, OuTan lukuisat kemiläispelaajat sen sijaan ovat jo juniorivuosista lähtien määrätietoisesti harjoitelleet herkässä olotilassa pelaamista.

Villan Pojat – OuTa lauantaina 23.9. klo 16.30 Pateniemen tekonurmi