Tekantin otteluraportti: Villan Pojat hyytyi Heinäpään tuuliin

Villan Pojat taipui Ajax Sarkkirannalle lukemin 1–2 (0–1). Kyseessä oli Poikien kauden toinen tappio. Sanalla sanoen luokaton pelialusta aiheutti vaikeuksia molempien joukkueiden pallolliseen pelaamiseen. Kenties jonain päivänä Heinäpäässä on parempaakin tarjolla.

Ottelun ensihetkistä lähtien Pojat näyttivät olevan askeleen vastustajiaan jäljessä. Puolen tunnin kohdalla punaisten paitsioansa petti ja puolustus repesi liitoksistaan. Liukas ajaxilainen karkasi, kaadettiin ja pallo aseteltiin rangaistuspisteelle. Heikki Havana ei kovana rankkaritorjujanakaan kyennyt estämään Ajaxin johtomaalia. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Hessu kuitenkin pelasti varmahkon maalin syöksymällä irti päässeen hyökkääjän jalkoihin ahnaasti palloa rohmuamaan.

Kokenut kettu poimimassa marjoja.

Avausjakson navakka myötätuuli ei tuonut tuulta Villan Poikien purjeisiin, eikä ottelun toisellakaan puoliskolla punaisilta suuria tai edes keskikokoisia ihmeitä nähty. Pelin hallinta ja sen myötä parhaat maalipaikat siunaantuivat Ajaxille, Poikien oli tyytyminen yksittäisiin väläytyksiin. Toisen jakson lopulla uuttera yrittäminen kuitenkin palkittiin, kun kovan väännön ja sekasorron jälkeen pallo pomppi Eerotapio Sormuselle, joka posautti sen rangaistusalueen rajan tietämiltä sinne minne se kuuluu, maalin alakulmaan. 

Viekas vastustaja ei tasoituksesta häkeltynyt, vaan pilasi täysin Villan perjantain. Vain hetkeä myöhemmin Sampo Kuusela viuhutti upean voittomaalin kaukaa takayläkulmaan. Loppuhetkillä Pojat saivat vielä painetta vieraiden maalille, mutta edes hyökkääjänä operoineen pelaajavalmentaja Chijoke Festuksen taidoilla ei toista tasoitusta enää kaivettu.

Ajax pääsi juhlimaan kolmea pistettä kuin kaimaseuransa isokorvaista pokaalia vuonna ysiviis. Villa ei ole voittanut kempeleläisiä kuuteen vuoteen, eikä karu saldo ollut tällä kertaa kovinkaan lähellä kohentua. Tappiotuloksen myötä punanutut saavat hetkeksi unohtaa kärkisijat ja keskittyä nöyrään puurtamiseen.

Seuraava matsi pelataan viikon päästä perjantaina, kun Heinäpäässä on vastassa aina vaikea Oulun Tarmo kello 19.30 alkaen.