Haurun otteluennakko: Paluu pelikentille alkusarjaa paketoimaan

Miltei kolmen viikon tauko peleistä on lusittu ja kohtuuttomankin pitkän odotuksen jälkeen alkusarjaa päästään viimeistelemään. Ensimmäistä kertaa Villan Poikien vieraaksi saapuu Kolmosesta pudonnut FC Raahe. Kotiottelut palaavat luonnonkauniiseen Heinäpäähän, jossa viime kerrasta kohentunut viheriö muistuttaa jo enemmän pelikenttää kuin agentti Kleemolan mökin kasvimaata.

Pojat ovat jälleen kahden ottelun voittoputkessa ja välttämällä tappion pisteputki pitenisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmeen otteluun. Voitoilla mitattuna kuluva kausi on jo punaisten historian toiseksi paras Nelosessa, joten peli on kulkenut mallikkaasti. Nyt vastassa on kuitenkin joukkue, jota ei ole virallisessa ottelussa kaadettu. Joukkueiden ainoa kohtaaminen nähtiin koronan kuihduttamalla kaudella 2020, jolloin FC Raahe kukisti Pojat kotonaan luvuin 3–2.

FC Raahen kausi ei ole sujunut yhtä mukavissa merkeissä kuin Villalla ja joukkue taisteleekin sarjapaikastaan. AS Moonilta kaupungin edustusmiehistön viitan harteilleen pari vuotta sitten perinyt joukkue on kyennyt voittamaan vain kaksi ottelua yhdeksästä. Sarjataulukossa nuoret raahelaiset majailevat kolmanneksi viimeisinä sijalla kymmenen. Maalinteosta vastuun ovat kahdestaan kantaneet kokeneemmat sotaratsut Teemu Aittola ja Evi Mateli, joiden toimesta on tehty yksitoista joukkueen kahdestatoista täysosumasta.

Raahelaisen jalkapallon lippulaiva on ajamassa kohti karikkoa, kun parkettipallo on vienyt koko kaupungin mielenkiinnon. Herrat Knuutinen ja Aittola eivät ole saaneet nuoren joukkueen viime kaudella alkanutta syöksykierrettä poikki. Ville Määttä onkin jo nujertanut FC Raahen nuorukaiset henkisesti viime viikonlopun hiekkahöntsissä. Ei niin nuoret Villan Poikien raahelaiset odottavat tätä kohtaamista kuin nälkäiset hyeenat, jopa agentin pelikengät on kaivettu komerosta taisteluvalmiuteen.

Agentti Kleemolan arvio

Valmennus on jälleen positiivisen ongelman äärellä, kun otteluun on tyrkyllä parikymmentä innokasta Poikaa. Punanuttu on tunnetusti tarjolla vain sääntöjen oikeuttamalle kahdeksalletoista, joten muutaman kadonneen pojan kohtalona on verhoutua mustaan. Luottohyökkääjä Teemu Mattila on varmuudella pois edellisen kotiottelun joulukortin myötä. Kahden ottelun pelikieltoon saatiin vielä kurinpidon lottokoneesta yksi lisänumero, joten alkusarja on ysipaidan osalta paketissa.

Villan Pojat – FC Raahe torstaina 27.7. klo 19.30 Heinäpää