Tekantin otteluraportti: Tulosta tulee tuhlaillenkin

FC Santa Claus Juniorit kaatui Villan Poikien käsittelyssä luvuin 3–1 (1–0). Toisen kerran tällä kaudella Pateniemessä taipunut Santa lähti otteluun kapealla materiaalilla, mutta antoi Pojille jälleen kelpo vastuksen. Loppusarja on jo nyt tuottanut enemmän pisteitä kuin viime kaudella, mikä tosin kertoo paljon viime kauden alavireestä.

Ottelun ensimmäinen nelivitonen edettiin vahvasti Villan Poikien komennossa. Ensimmäinen maali syntyi rankkarista 23. peliminuutilla, joka tuomittiin Patrik Peltoniemen kaadosta kulmapotkussa. Rangaistuspotkun toimitti tehtaan takuulla maaliverkkoihin Miikka Koivuniemi, joka nousi kärkikolmikkoon Villan Poikien riveissä pelatuissa peleissä.

Jakson loppuhetkillä Santa sai muutamat tilanteet, ensin vaparihässäkästä ja myöhemmin nopeasta vastahyökkäyksestä. Villan onneksi tauolle selvittiin ilman takaiskuja johtoasemassa. Hallinnasta huolimatta avausjaksoa leimasi löysäily, etenkin hyökkäyspään avainpelaajat Teemu Mattila ja Mikael Väyrynen suorastaan kilpailivat maalipaikkojen tuhrimisessa. Vähänkään huolellisemmalla viimeistelyllä punapaitojen maalisarake olisi jo avausjaksolla näyttänyt loppulukemiin kirjattua kolmea täysosumaa.

Ottelun toisen puoliskon alku oli toisintoa ensimmäisestä, kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään maalille laihoin lopputuloksin. Heti jakson alkuun Väyrynen karkasi puolustukselta ja tarjosi päätyviivan tuntumasta keskelle Ville Määtälle, joka tillikoi pallon varmahkosta maalipaikasta päätyseitteihin. Hetkeä myöhemmin hieman vastaavasta tilanteesta Mattila tarjosi syötön takatolpalle, josta pyörylän liukui maaliin Villa-uransa viidennellä minuutilla Sami Turunen. Oikean puolen wingbackina toisen jakson operoinut Turunen ja vasemmalla laidalla vastaavaa roolia 68 minuuttia pelannut Kasperi Matinlauri esittivät odotetusti lupaavia otteita debyyttiottelussaan.

Toisen jakson edetessä Poikain vaihtoruletti pyöritti kentälle raskasta kalustoa puolustuspäähän ja Santan vikkeläkoipiset nuorukaiset löysivät yhä enemmän tilaa vauhdikkaille hyökkäyksille. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut suurempia korjaavia taktisia toimenpiteitä, vaan vieraiden annettiin mellastaa vapaasti. Heikki Havana joutuikin ajoittain venymään maalillaan melkoisiin haamutorjuntoihin, ja pelastipa Tuomas Kleemolakin yhden varman maalin uhrautumalla pallon tielle maaliviivalle.

Vierasjoukkueen painostuksesta huolimatta kolmaskin maali tehtiin isäntien toimesta. 82. peliminuutilla hyökkääjien tuhlailuun kyllästynyt Hicham Bouhia nousi keskikentältä, narutti pari vastustajaa ja pyssytti pallon ohi Santa-veskarin. Pari minuuttia myöhemmin vastustajakin pääsi lopulta maalin makuun, kun noin viides kerta läpiajosta toisella jaksolla tuotti tulosta ja palloa poimittiin kotijoukkueen verkosta. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty ja punavalkoiset pääsivät juhlimaan kolmea pistettä.

Seuraava ottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina KaPan vieraana Kajaanissa. Seuraavaa kotiottelua saadaankin odotella kuukauden päivät.