Chijoke Festus Poikien päävalmentajaksi

Villan Poikien vuoden 2023 päävalmentaja toimii nigerialainen Chijoke Festus.

Seuran laittama avoin hakemus uudesta päävalmentajasta kesälle 2023 poiki paljon hakemuksia, joista Puheenjohtaja Pasi Laukka keskusteli usean hakijan kanssa.

Joken nimi tuli hiukan yllättäen esille joulukuun alussa. Heti alusta alkaen minulle tuli tunne, että hänen kanssaan kohtaavat parhaiten seuran ja valmentajan intressit Villan Poikien tulevaisuudesta.

Manageri Laukka Chijoke Festuksesta.

Aktiivisien pelivuosien varrella Oulussa niin OPS:sissa, AC Oulussa, Herculeksessa kuin myös HauPassakin pelannut Festus on viime vuosina keskittynyt jalkapallossa enemmän kentän ulkopuolisiin asioihin. Ajax Sarkkirannassa miehen on kiireisenä pitänyt useampikin juniorijoukkue. Aikuisissa viimeisimpänä roolina on ollut OTP Unitedin Kakkosen joukkueessa apuvalmentajan tehtävät.

Festus on useammalle Poikien pelaajalle tuttu jostain kohtaa pelivuosien varrelta. Muun muassa Niko Junkkari muistelee lämmöllä yhteisiä pelivuosia FC Opassa yhdessä Chijoken sekä isoveli Stanleyn kanssa. Pelasipa Jokke 13 peliä myös Villan Pojissa kaudella 2018, eikä mies vieläkään täysin tyrmää paluuta pelikentille.

Kyllä pääpaino on valmennuksessa, mutta eihän sitä vannoa uskalla, ettenkö kentällekkin eksyisi tilanteen niin vaatiessa.

Valmentaja Festus

Tervetuloa takaisin Villan Poikiin Chijoke!